Kako bi još više uživali u gledanju Antonia Banderasa kao Zorroa, donosimo vam priču o maskiranom osvetniku!

Zorro je fiktivni karakter nastao 1919. godine, iz pera njujorškog pisca Johnstona McCulleya. Iza Zorroove osvetničke maske se zapravo krije Don Diego de la Vega, uvaženi i bogati gospodin. Iako je karakter kroz godine doživio mnoge izmjene, najviše je ostao zapamćen kao osvetnik koji se s maskom preko lica i cijeli obučen u crno, bori protiv nepravde gdje god može.

S obzirom da je prva priča o Zorrou postigla uspjeh, McCulley je i dalje nastavio rad na njegovu liku te je do svoje smrti napisao preko 60 priča o tajanstvenom osvetniku. Također, već godinu dana nakon izlaska priče, snimljen je i film „The Mark of Zorro“ s Douglasom Fairbanksom u glavnoj ulozi. Također, početkom šezdesetih godina prošlog stoljeća Zorro se počeo prikazivati i kao televizijska serija.

Što se stripa tiče, Zorro se tu prvi put pojavio 1949. godine, te je i u tom formatu uspio postići zavidnu popularnost. Također, Zorro je vremenom postao prava zlatna koka, te je napravljeno i mnoštvo igračaka s njegovim likom. Taj neobični maskirni osvetnik možda je i najveću čast doživio 2008., kada je mjuzikl „Zorro“ doživio svoju premijeru na West Endu.

U svakom slučaju, neka vam ovaj mali tekst bude samo uvod u ono što vas večeras čeka, a to je film "Zorro: Maskirani osvetnik" s početkom u 21:30 na Novoj TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju