Večeras na programu uživajte u filmu „Nova faca“, a kakva je svestrana faca Zooey Deschanel pročitajte u sljedećem članku!

Bavila se manekenstvom. Glumi. Pjeva. Piše pjesme. Ako još niste shvatili o kome je riječ, odgovor je i više nego jednostavan. Naravno, radi se o Zooey Deschanel, popularnoj američkoj glumici, pjevačici i skladateljici. Zooey je rođena u Los Angelesu prije 31 godinu, u braku oca filmskog redatelja i majke glumice, te je na taj način odmalena bila u doticaju sa svijetom sedme umjetnosti. I njena starija sestra Emily također je ušla u glumački svijet, a najpoznatija je po ulozi u seriji „Kosti“. Ipak, Zooey djetinjstvo nije provela u Kaliforniji, s obzirom da je obitelj pratila oca gdje god bi on snimao filmove. Tako je dio djetinjstva provela u Kanadi, Engleskoj i Južnoafričkoj republici, ali i u Jugoslaviji.

Na televizijskom ekranu debitirala je 1998. u seriji „Veronica's Closet“, dok je filmski debi zabilježila godinu poslije u filmu „Mumford“. Prvi zapaženiji uspjeh postigla je ulogom u filmu „Almost Famous“, gdje je odigrala ulogu sestre glavnog protagonista filma. Nakon toga snima još nekoliko naslova kao što su „Big Trouble“, „Abandon“ i „The Good Girl“. Ipak, sve su to bili filmovi u kojima je igrala sporedne uloge. Prvu glavnu rolu Deschanel dobiva 2003. godine, u filmu „All the Real Girls“, te za nju dobiva sjajne ocjene kritike. Do danas je nastavila redati filmske uloge, te je s manjim i većim uspjehom snimila još mnogo naslova. Nabrojati ćemo samo neke od najuspješnijih kao što su „Good Life“, „Bridge to Terabithia“ i „500 Days of Summer“.

Paralelno s filmskom, Deschanel je gradila i glazbenu karijeru. Tako je 2001. nastupala u jazz cabaretu zajedno sa glumačkom kolegicom Samanthom Shelton. Pjevanje je nastavila i na filmu, te je upravo film „Nova faca“ kojeg večeras možete gledati na Novoj TV bio prvi film u kojem je Zooey zapjevala. Tu praksu je zatim nastavila i u drugim filmovima, poput „Elf“ i „500 Days of Summer“. Također, i nadalje se bavila glazbenom karijerom i van filma, te je primjerice bila vokal na dvije pjesme grupe Coconut Records. Konačno, 2008. izdala je i svoj prvi album pod nazivom „Volume One“ s kojeg posebno vrijedi izdvojiti pjesmu nastalu u duetu s M. Wardom, „She & Him“.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju