Naša online videoteka OYO svakim danom je sve punija naslovima koje ne smijete propustiti. Preporučamo Vam četiri filma koja morate pogledati ovog vikenda!

JUNO

Ovaj film je žanrovski okarakteriziran kao teenagerska humorna drama. Kada vam kažemo da je u pitanju trudnoća glavne junakinje kojoj je šesnaest godina, biti ćete sigurni da je netko pogriješio i da to može biti samo drama i nikako komedija. Međutim mlada Juno će u ovom filmu pokazati kako nekada teenageri mogu biti puno odgovorniji i razboritiji od odraslih.

Film Juno bio je nominiran za četiri oskara i osvojio jednoga za najbolji scenarij. Scenarij je djelo Brook Busey, poznatije po svom stripteaserskom imenu Diablo Cody. Odličan soundtrack, sjajna gluma i oskarovski scenarij – čini nam se dovoljno da ovaj film izaberete kao film večeri ovog vikenda.

AMERIKANAC

U filmu ispod spominjemo Javiera Bardema koji je George Clooney španjolskog filma. Markatni muškarci koji ne ostavljaju nikoga bez komentara ili reakcije. Uvijek su u društvu atraktivnih djevojaka i uvijek su tako cool! Geroge Clooney je stvarno cool u 'Amerikancu'. Profesionalni ubojica koji putuje svijetom kako bi zaradio kruh sa sedam kora, dolazi u Italiju kako bi odradio posao. Ako ste razmišljali o karijeri profesionalnog ubojice, dobro pogledajte ovaj film i dobro razmislite da li je to posao za Vas. Možda se predomislite i ostanete u udobnom stolcu komercijaliste, pravnika ili profesora glazbenog.

Režiju ovog filma potpisuje nizozemac Anton Corbijn poznatiji po svojim fotografskim remek djelima i briljantnim glazbenim spotovima. 2007. Godine režirao je svoj prvijenac 'Kontrola' o grupi Joy Division, a 2009. 'Linear' o grupi U2. Ovo mu je prvi rad van glazbene tematike, a ako je suditi prema ranijim djelima u 'Amerikancu' očekujte puno sjajnih kadrova i fenomenalnu fotografiju!

OTPORAN NA SMRT

Preposljednji film velikog Quentina Tarantina nastao je tijekom snimanja remek djela Roberta Rodrigueza 'Sin City'. Tarantino i Rodriguez su zamislili priče 'Sin Citya' fizički odvajati kratkim foršpanima za filmove koji ne postoje. Dva filma su bila 'Machete' i 'Otporan na smrt'. Kratke priče su se toliko svidjele gledateljima (a i redateljima) da su vrlo brzo nakon završetka snimanja 'Sin Citya' obojica napravila dugometražne filmove za svoje ''foršpane''. U ovom filmu Kurt Russell glumi kaskadera psihopatu koji prati i ubija mlade djevojke u insceniranim prometnim nesrećama koje je usavršio tijekom svoje kaskaderske karijere.

Ovaj film je Tarantinov hommage trash filmu i američkim muscle automobilima koji su njegova fascinacija i u ranijim radovima. Preporuka: Idealan film za subotnje veče prije izlaska u grad!

 

Svi na OYO.HR!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju