Predstavljamo Vam tri sjajna filmska ostvarenja, vrhunskih redatelja Larsa Von Triera, Kena Loacha i Lukasa Moodysoona! Dovoljno rečeno za prave filmofile!

MELANKOLIJA

Glume: Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg i Kiefer Sutherland

Jedan od najboljih filmova godine, ovjenčan brojnim nagradama, između ostalih i za najbolji europski film i za najbolju glumicu na Canneskom filmskom festivalu! Prekrasan film o kraju svijeta. Justine i Michael slave svoj brak na raskošnoj zabavi u kući njezine sestre i šogora. U međuvremenu, planet Melankolija se približava zemlji… Melankolija je psihološki film katastrofe redatelja Larsa von Triera.

IRSKI PUT

Glumci: Mark Womack, Andrea Lowe i John Bishop

Od kultnog redatelja Kena Loacha stiže nam ova uznemirujuća ratna priča nominirana za Zlatnu Palmu na posljednjem Canneskom filmskom festivalu. U listopadu 2004. Fergus, bivši specijalac, nagovorio je Frankieja da se priključi njegovom timu u Bagdadu. 10.000 funti mjesečno, oslobođeno poreza. To je njihova posljednja prilika da se obogate u ratu. Obojica riskiraju živote u gradu prepunom nasilja, terora i pohlepe, preplavljenom milijunima američkih dolara. U rujnu 2007. Frankie pogiba u najopasnijoj ulici u gradu – Irskom putu. Fergus odbacuje službeno objašnjenje i, tjeran krivnjom, vraća se u Liverpool gdje započinje vlastitu istragu o smrti svog prijatelja.

MAMUT

Glumci: Gael García Bernal, Michelle Williams i Marife Necesito

Gael García Bernal (Babel) i za Oscara nominirana Michelle Williams (Planina Brokeback) zvijezde ovog očaravajućeg filma međunarodno priznatog scenarista / redatelja Lukasa Moodyssona. Leo (Bernal) je uspješan web dizajner, a njegova žena Ellen (Williams) predana kirurginja u hitnoj službi. Radoholičarski život im ostavlja jako malo vremena za njihovu osmogodišnju kćer, za koju se uglavnom brine filipinska dadilja… Kad Leo ode poslom na Tajland, on nesvjesno pokrene niz događaja koji će imati dramatične posljedice na sve. Thomas McCarthy (TV serija Žica) također glumi u ovoj snažnoj obiteljskoj drami o nesavršenim životima, sudbonosnim postupcima i epskoj ironiji koja nas sve zajedno veže.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju