Večeras na našem programu pogledajte majstora akcije na djelu, a ovdje pročitajte tko je taj Chuck Norris zvijezda borilačkih vještina i čovjek o kojem znate stotine viceva!

Nema osobe koja ne zna bar jedan vic o Chucku Norrisu, ili ga je bar jednom u životu čula. No, jeste li se ikada zapitali tko je zapravo taj čovjek? Da li je Chuck ikad bio dijete? Da li je rođen kao običan čovjek? Što je bio prije nego je postao Chuck Norris?

Vic kaže (jedan od mnogih): Kada se Chuck Norris rodio jedino tko je plakao je bio doktor. Nikada nemoj pljusnuti Chucka Norrisa.

Mit kaže da je i Chuck Norris ipak jednom rođen, i to u gradu Ryanu u američkoj saveznoj državi Oklahomi 1940. kao Carlos Ray Norris. Nadimak Chuck je dobio tek kasnije u Ratnom zrakoplovstvu SAD-a kojemu se pridružio 1958. Razlog iz kojeg se prijavio u ratno zrakoplovstvo je teško djetinjstvo koje je imao, iako je teško zamisliti da je Chuck Norrisu ikad bilo teško u životu.

Jer, vic kaže: Prije mnogo godina Superman i Chuck Norris su se tukli za okladu. Tko izgubi mora zauvijek nositi gaće preko hlača.

No, vratimo se Chuckovom životu, 1962. zrakoplovstvo ga je odvelo u Južnu Koreju. Tamo je počeo trenirati Tang Soo Do, u kojem je zaradio crni pojas. Potom se vraća u SAD gdje otvara lanac karate škola, te se počinje natjecati na raznim karate turnirima. 1968. osvaja naslov prvaka karatea u srednjoj kategoriji koji zadržava punih 6 godina.

Vic: Što treba Chuck Norrisu da ubije 100 000 ljudi? Pa 100 000 ljudi.

Chuckov trnoviti put do slave (što je trnje za Chuck Norrisa? Masaža stopala) počinje nakon što je 1969. ostvario najviše borilačkih pobjeda u godini te ga časopis Black Belt Magazine proglašava borcem godine. Iste godine, po prvi put je ostvario glumačku ulogu u filmu Deana Martina The Wrecking Crew. Godinu kasnije Chuck doživljava težak udarac, njegov je brat poginuo u Vijetnamu, te mu je Norris kasnije posvetio film Missing in Action.

Vic kaže: Bruce Lee je na filmu prebio Chucka Norrisa. Bruce Lee je umro misterioznom smrću.

Istinito ili ne, ali sudbinski susret Brucea i Chucka se dogodio 1972. na jednoj demonstraciji borilačkih vještina, ubrzo je Chuck glumio Bruceovog neprijatelju u antologijskom filmu Na zmajevom putu, koja mu je donijela širu popularnost.

Vic: Kada Schwarzeneger kaže u filmu "I'll be back" - misli na to da ide po Chucka Norrisa da mu pomogne.

Nakon par neuspješnih filmova 1993., započeo sa snimanjem TV serije Walker, teksaški rendžer, u kojoj je imao glavnu ulogu. Serija se prikazivala osam godina, a uloga rendžera Cordella Walkera postala je Norrisov zaštitni znak.

Vic: Chuck Norris zna odgovor na ženino pitanje: gdje si bio?

A kako Chuck zapravo stoji sa ženama? Istina je da se ženio dva puta. Prvi put kada je imao 18. godina s Diane Holechek, brak je trajao 30 godina. Drugi put se oženio 1998. s 23 godine mlađom Genom O'Kelley, brak još uvijek traje. Za sada je poznato da Chuck ima 3 sina i 2 kćeri, što iz brakova što izvanbraka, tko Chucku smije brojit…

Vic: Bog je htio stvarati svijet 10 dana al mu je Chuck Norris dao samo 6.

Jeste li se zapitali kad su počeli kolati vicevi o neizmjernoj Chuckovoj snazi? Odgovor na to pitanje vjerojatno kreće s internetskom stranicom koja je napravljena krajem 2005. Norris je postao objekt internetskog fenomena poznatog kao "Činjenice o Chucku Norrisu". To su niz šala o njegovoj "herojskoj" snazi i odlikama, ili pak o jačini njegovog kružnog udarca (Chuck Norris je uspio zalupiti rotirajuća vrata). Norris je izjavio da se ne osjeća uvrijeđen tim šalama, te da i neke smatra smiješnima.

Norris je napisao i nekoliko knjiga, a 2005. je osnovao World Combat League, ekipno borilačko natjecanje.

Došli smo do kraja naših činjenica o Chucku Norrisu koje zapravo kažu da je Chuck možda ipak samo običan čovjek. Ali, tko bi nam ikad vjerovao?

Vic: Chuck Norris je rođen u kući koju je sam izgradio. Sam je sebe držao na krštenju.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju