Zvjezdani dvojac u špijunskom trileru, dovoljno je dobar razlog da subotu provedete uz naš program.

U današnjem svijetu, iako zauzimaju visoko mjesto, više nisu najvažniji ni tehnologija ni naoružanje. Na prvo mjesto je zasjela informacija, s obzirom da s pravom, dobrom i pouzdanom informacijom utjecajni ljudi mogu napraviti čuda.

Upravo tu na scenu stupa CIA agent Roger Ferris kojeg utjelovljuje Leonardo DiCaprio. On je najbolji u svom poslu, barem što se tiče onih situacija u kojim nečiji život vrijedi upravo koliko i informacija koju vam može pružiti. Ferris sudjeluje i radi za američke interese diljem svijeta, a njegov život i svaka sljedeća misija ovise najviše o veteranu CIA - e Edu Hoffmanu kojeg glumi Russell Crowe.

Sljedeći njihov zadatak je hvatanje radikalnog islamističkog vođe Al - Saleema koji je odgovoran za učestale napade u kojima živote gube nevini ljudi. Uskoro kreće lov i njime i igra živaca, a Ferris postaje sve sigurniji da nikom ne može vjerovati u potpunosti...

Film je temeljen na romanu Davida Ignatiusa, koji je dugi niz godina pratio rad CIA - e  i zbivanja na Bliskom istoku. Kao zanimljivost spomenimo da iako se radnja filma događa u Manchesteru, Amsterdamu, Dubaiu, Beču, Iraku i Turskoj, film je zapravo sniman samo na području SAD - a i Maroka.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju