Svima nam je najpoznatiji kao redatelj „Paklenog šunda“ i brojnih drugih filmskih hitova, no Tarantino se pokazao i kao vrhunski producent, u što se možete uvjeriti u sljedećem članku!

„Pakleni šund“, „Psi iz rezervoara“, „Nemilosrdni gadovi“ vjerojatno su najbolja djela iz majstorske radionice jednog od najboljih režisera u posljednjih dvadesetak godina, Quentina Tarantina. Rijetko ih koji ljubitelj sedme umjetnosti nije gledao, no malo kome pada na pamet da je Tarantino vrlo uspješan i u ostalim stvarima kojih se dotakne. Tako su poznate i njegove glumačke uloge, od kojih valja izdvojiti onu u filmu „Od sumraka do zore“. Ipak, ovdje ćemo se baviti nečim drugim i trenutno pustiti na stranu režiju i glumu. Pozabaviti ćemo se Quentinom Tarantinom kao producentom, s obzirom da večeras na programu Nove TV prikazujemo film „Paklena vožnja“.

Tarantino se producentskim poslom počeo baviti sredinom devedesetih, kada je kao izvršni producent potpisan u tri vrlo dobra naslova: „Ubijajući Zoe“, „Četiri sobe“ i „Od sumraka do zore“. Ipak, posljednje desetljeće je njegova uloga kao producenta postala nešto drukčija. Ponajprije pristaje biti producent kako bi manjim i stranim filmovima podigao reputaciju, tako da se svi ti filmovi uglavnom najavljuju sa rečenicom „Quentin Tarantino Presents“. Prvi takav film je snimljen 2001., a riječ je o azijskom filmu „Iron Monkey“ koji je zahvaljujući Tarantinovoj pomoći zabilježio solidne rezultate gledanosti čak i u Americi. Od ostalih filmova kojima je pomogao na taj način, svakako valja izdvojiti „Hostel“ i „Hostel 2“, od kojih je prvi bio posebno uspješan, te je čak prvi tjedan prikazivanja bio najgledaniji film u američkim kinima.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju