Kome god spomenete njegovo ime, svi će ga se sjetiti kao čovjeka koji je glumio Ramba i Rockyja. Uz njega se veže još mnoštvo interesantnih uloga, o kojima više možete pročitati u ovom članku!

Američki filmski glumac, producent, scenarist i redatelj, Sylvester Stallone rođen je 4. srpnja u New Yorku u četvrti Hells's Kitchen. Sicilijanskog je porijekla, a obiteljska pozadina mu je svakako zanimljiva. Naime, njegov otac radio je kao frizer, a majka mu je bila astrologinja i promotorica ženskog hrvanja. Ipak, obitelj se uskoro preselila u Washington, a kad je Sly (nadimak po kojem je poznat) imao devet godina, njegovi roditelji su se razveli.

Filmski debi ostvario je 1970. godine, u pornografskom filmu „The Party at Kitty and Stud's“, gdje je za dva dana posla zaradio 200 dolara. U kasnijim intervjuima, kad je već bio slavan, izjavio je da je bio u tolikoj besparici da mu je jedina šansa za zaradu bilo snimiti navedeni film ili nekoga opljačkati. Srećom, nije prešao na onu stranu zakona već se odlučio za prvu navedenu varijantu. Prvi holivudski naslov u kojem je nastupio bio je film Woodyja Allena „Bananas“, gdje je odigrao sitnu ulogu. Nadalje, početak sedamdesetih obilježile su mu manje uloge, sve do 1976. godine. Pošto je svakako htio uspjeti u filmskom svijetu, a nije mu krenulo u glumi, odlučio se okušati u pisanju scenarija. Tako je '76 u navodno tri dana napisao scenarij za film „Rocky“, koji je nagrađen Oscarom, a Stallone je u njemu odigrao i glavnu ulogu te stekao ogromnu popularnost diljem svijeta. Film o boksaču se vremenom pokazao kao superuspješan projekt, pa je doživio čak pet nastavaka.

Početkom osamdesetih snima drugi film po kojem je poznat, „Rambo“. To je priča o vijetnamskom veteranu i borcu za ideale konzervativne Amerike, a s tim filmom Sly postaje jedan od najvećih akcijskih junaka što ostaje do danas. Kao i „Rocky“ i „Rambo“ je doživio nastavke, tako da su ukupno o njemu snimljena četiri filma. Osamdesetih je snimio još neke nezaboravne akcijske hitove kao što su „Tango & Cash“, „Cobra“… Devedesete mu donose nove uspjehe, a posebno valja izdvojiti naslove kao što su „Razbijač“, „Specijalist“ i „Copland“, gdje je pokazao kako može igrati i uloge koje nemaju veze s akcijskim junacima. Dolaskom novog tisućljeća snimio je zadnje nastavke Rockyja i Ramba, a skupio je i gotovo sve glumačke zvijezde za film „Plaćenici“, koji će tijekom ove godine doživjeti i nastavak.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju