Večeras na programu imamo njihove filmove, "Posljednji samuraj" i "Operacija Swordfish", pa smo ih stoga odlučili suočiti u našem duelu. Tko je veća faca, saznajte u ovom tekstu!

LJUBAVNI ŽIVOT:

Cruise: Tri propala braka, tri glumice! Prvo je sredinom osamdesetih stupio u brak s Mimi Rogers, te s njom proveo tri godine. Za nju se i vjeruje da ga je okrenula k scijentologiji. Ipak, uskoro se oženio s Nicole Kidman, koju je upoznao na setu filma "Dani groma". Brak s njom je potrajao 11 godina, da bi nakon toga Cruise bio neko vrijeme u vezi s Penelope Cruz. Ipak, prije 6 godina skrasio se s Katie Holmes za koju je priznao da je voli gostujući u Oprah Showu. Ipak, ni taj brak nije potrajao, te su se nedavno razveli.  S Katie je dobio kćerku Suri, a otac je i dvoje posvojene djece iz veze s Kidmanicom.

Travolta: Sedamdesetih je bila poznata njegova veza s 18 godina starijom glumicom Dianom Hyland, ali je ona uskoro preminula. Prije nešto više od dvadeset godina stupio je u brak s glumicom Kelly Preston, te im se rodilo troje djece, od koje je jedno, sin Jett, preminuo prije tri godine. Također, za Travoltu se često spominjalo kako je homoseksualne orijentacije, ali glasine na kraju nikad nisu potvrđene.

POBJEDNIK: Tom Cruise

FILMSKE ULOGE:

Cruise: Top Gun, serijal Nemoguća misija, Specijalni izvještaj, Jerry Maguire, Boja novca, Rođen 4. srpnja... Sve su to naslovi u kojima je Cruise odigrao glavne uloge, a koji su stekli itekakvu slavu diljem svijeta. Ipak, vjerojatno najbolje uloge su mu one u Jerry Maguire gdje glumi sportskog menadžera, te Rođen 4. srpnja, u kojem je maestralno utjelovio veterana vijetnamskog rata.

Travolta: Pakleni šund, Čovjek bez lica, Briljantin, Groznica subotnje večeri, samo su neki od naslova kojim je Travolta zadivio svijet filma. Za Oscara je bio dvaput nominiran, ali zlatni kipić nikad nije završio u njegovim rukama. Na kraju, dojma smo kako je Cruise ipak ostvario više raznovrsnijih i boljih uloga od njega.

POBJEDNIK: Tom Cruise

NAJBOLJI FILM PO IMDB – U:

Cruise: Lista filmova za koju se hvataju gotovo svi kada žele reći kakva je kvaliteta nekog filma kaže da su Cruiseovi najbolji filmovi Kišni čovjek i Magnolia, oba s prosječnom ocjenom 8. Ipak, ako ćemo gledati samo filmove gdje tumači glavnu ulogu, tada je njgov najbolje ocjenjeni film zadnji nastavak Nemoguće misije, koji trenutno na imdb - u ima ocjenu 7,8.

Travolta: Tarantinov Pakleni šund s ocjenom 9,0 u kojem je Travolta odigrao glavnu ulogu donosi mu trijumf u ovoj kategoriji. Sljedeći najbolje ocijenjeni filmovi u kojima je zaigrao glavnu ulogu su Blow Out i Čovjek bez lica, s prosječnom ocjenom 7,3.

POBJEDNIK: John Travolta

POPULARNOST:

Cruise: Da, scijentologija ga je u mnogim domovima diljem svijeta učinila nepopularnim, no ako pogledamo ukupnu sliku, vidjet ćemo da je Cruise često tokom godina bio proglašavan jednim od najljepših ljudi svijeta a i jednim od utjecajnijih glumaca. Također, u Japanu je 10.10.2006. proglašen njegovim danom s obzirom da je boravio više puta u Japanu od bilo koje holivudske zvijezde!

Travolta: Kao i Tom, i John je sljedbenik scijentoologije, i to još od davne 1975. godine. Ipak, Travoltina je karijera zadnjih godina u padu, i Cruise je zasigurno popularniji glumac od njega.

UKUPNI POBJEDNIK: Tom Cruise

Žao nam je Johne, koliko god cijenili tvoj lik i djelo, Tom ipak u konačnici nosi pobjedu. Mlađi je, snimio je više uspješnih filmova, a iskreno, hodao je i s nekim od najljepših žena današnjice.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju