Iza svakog filma, ali i u njima samima postoje skrivene poruke, priče i anegdote sa snimanja. Večeras na programu je jedan vječni klasik i mi Vas pozivamo da saznate više o tome.

- Leova poskočica 'okey-okey-okey' je bazirana na uputama koje lutke crtanih likova daju u Disneylandu. Leo je prvotno trebao biti ljigav i prepreden lik, ali je Joe Pesci odbio glumiti takvog Lea i odlučio od lika napraviti pre revnog i nadobudnog 'pomagača' koji će stalno svima htjeti udovoljiti i ponavljati frazu 'okey-okey-okey''. Redatelj Richard Donner je oduševljen takvom idejom odmah rekao Pesci: Da, da! To! Glumi tako!

- Na jednoj od strana frižidera Martina Riggsa se nalazi njegova diploma iz Vojne policije

- Riggs je prvotno trebao poginuti na brodu, ali kako je odlučeno da se snima još nastavaka 'Oružja' odlučeno je da ipak bude "samo ranjen" s tri metka. Ta činjenica je naljutila originalnog scenarista Shanea Blacka koji je napustio ekipu.

- Broj ubojstava u ovom nastavku je 33. Najviši od svih nastavaka 'Smrtonosnog oružja'

- 'Građevinac' s početka filma se zove McGee. Glumac koji ga utjelovljuje se stvarno zove Jack McGee.

- Bočica kolonjske vode koje vidimo kako se uništavaju nakon napada na Riggsovu prikolicu su marke Hero. Kada Riggs prvi put ulazi u svoju prikolicu na televiziji se 'vrti' reklama za istu kolonjsku vodu. Prikriveno oglašavanje?

- Na početku uvodne Warner bros špice možete čuti nekoliko tonova poznate Looney Toones melodije iz crtanih filmova

- Film se u velikoj mjeri bazira na doba apartheida u Južnoj Africi. Zanimljivo je da je Danny Glover u jednoj produkciji glumio baš najvećeg borca protiv raszima Nelsona Mandelu.

- Snimljen je i alternativni kraj filma u kojem za večerom Riggs sjedi sa svojom južnoafričkom djevojkom...zašto je izbačena ta scena - morati ćete pogledati film večeras u 21.30

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju