Čim je prvi put zaigrao na filmu, tumačio je glavnu ulogu, što jasno govori u prilog tome da je jako opasan tip, a mi vam nudimo mogućnost da ga još bolje upoznate kroz sljedeći članak!

Iza sebe ima tri braka. Dugi niz godina je posvećen duhovnom životu i budizmu, ali to ga nimalo ne ometa da prije nekoliko dana uleti osumnjičeniku tenkom u kuću (u stvarnom životu, ne filmu!). Snimio je i more filmova koji su zaradili preko 600 milijuna dolara na svjetskim box officeima, a uza sve to, čovjek je i veliki boac za prava životinja. Vjerojatno ste nakon ovog opisa već shvatili o kome se radi, a ako niste, recimo da gornji opis podrobno opisuje najpoznatijeg glumca među misticima, i najpoznatijeg mistika među glumcima, Stevena Seagala.

Rođen prije 59 godina u američkoj saveznoj državi Michigan, Seagal je odmalena pokazivao dobro snalaženje u borilačkim vještinama, od kojih se kasnije posebno posvetio aikidu. Stoga se sedamdesetih godina preselio u domovinu te drevne vještine, Japan, i postao sensei mnogim mladim borcima željnima učenja ove vještine. No, zemlju izlazećeg sunca nije iskoristio samo kako bi napredovao u borilačkom pozivu, već je tamo pokazao i zavodničke sposobnosti, oženivši se sredinom sedamdesetih za Miyako Fujitani, s kojom je u braku proveo 11 godina. U tom braku dobio je kćer i sina, no sve ih je napustio kada se osamdesetih odlučio vratiti u domovinu i na sreću svih ljubitelja akcije započeti filmsku karijeru.

Po povratku u Ameriku, gotovo odmah je dobio ulogu u filmu „Iznad zakona“, pri čemu mu je itekako pomoglo znanje borilačkih vještina. Također, nastavio je pokazivati i svoje ljubavne vještine oženivši glumicu Adrienne La Russa, iako još formalno nije okončao „japanski“ brak s Miyako. Naravno, ni s Adrienne nije izdržao dugo, ali je sreću našao s prekrasnom Kelly LeBrock s kojom je dobio i troje djece. Pogađate, i taj brak se raspao nakon devet godina, što će reći da Steven i nije baš neki tip kojeg bi svaka majka poželjela za zeta.

Ipak, karijera mu je u to vrijeme išla samo naprijed, a vrhunac je doživio snimivši kultni akciijski film „Pod opsadom“, u kojem utjelovljuje Caseya Rybacka, bivšeg marinca koji spletom oklnosti na brodu radi ni manje ni više nego kao – kuhar. Jasno, i u pregači Seagal ne gubi snagu, tako da na kraju uspije očistiti cijeli brod od zlih momaka koji su ga oteli. Devedesetih snima još nekoliko uspješnih nslova, kao što su nastavak „Pod opsadom“, i „Bljesak“. U svakom slučaju, ako ste fan akcije i Stevena Seagala, u 22:30 svakako budite uz naš program i uživajte u ovom majstoru borbe, ali i glume!

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju