Nema vrtića, nema škole, pa su stoga jutarnji sati vikenda rezervirani za najbolji dječji program, onaj Nove TV. U kojim sve crtićima najmlađi mogu uživati, pročitajte u ovom članku!

Peppa - Priča o obitelji praščića čije je srce i duša Peppa. Serija je nastala 2005. godine i jedna je od najboljih predviđenih za predškolsku dob. Sama Peppa je pomalo neposlušna mala praščica koja se voli igrati, uređivati i biti brižna sestra svom mlađem bratu Georgu. Međutim, kao i svakoj maloj svinjici, najveći joj užitak ipak predstavlja valjanje po blatu uz smijeh i roktanje.

Astro Boy - 'Astro Boy' je priča o dječaku robotu koji je kopija preminulog sina Dr. Tenma. Uskoro mladi Astro Boy postaje pravi super heroj. Prvotno namijenjen za čuvanje tajni, moćni robot Astro s vremenom postaje heroj koji se bori za pravdu i mir u stvorenom svijetu robota i ljudi. Astro nikada nije mogao nadomjestiti prazninu u srcu njegova stvaratelja kao ni čežnju za poginulim sinom. Iz tog razloga znanstvenik ugasi Astra, spali Ministarstvo znanosti te pobjegne. Nakon nekog vremena malenog robota otkrije doktor O'Shay, novi upravitelj Ministarstva znanosti kome Astro postaje najveći saveznik. Doktor robotu pruži dom i obitelj te ga upiše u školu.

Gormiti - Priča o Gormitima počinje na udaljenom otoku u dalekoj prošlosti. Gormiti su bili miroljubiv narod koji je od davnine nastavao otok Gorm. Pod vodstvom Starog Mudraca, čuvara tajni i magije, živjeli su skladno u svom selu podno Vatrene Planine, ogromnog, uspavanog vulkana koji mirnim Gormitima nikad nije predstavljao opasnost. Barem ne do sada kada je u tisućljetnom gnjevu Vatrena Planina napokon eksplodirala. Nekad bogata zemlja, prepuna zelenila, pretvorila se u crnu izgorjelu pustoš, a u toj pustoši pojavila su se čudna stvorenja koja je od same lave oblikovao Magor, Gospodar Zla. Ova vatrena stvorenja sama su sebe prozvala Gospodarima Lave i zavladala otokom Gormom...

Pokemoni - Peta, nova generacija Pokemona stigla je i u Hrvatsku! Svoju premijeru su ovi crtani junaci imali u Japanu 2010. godine. Radnja prati putovanje mladog trenera Pokemona kroz regiju Unova i njegovu borbu protiv drugih trenera i kriminalne organizacije Team Plasma. Nova regija, novi prijatelji, novi izazovi i potpuno novi Pokemoni oduševit će najmlađe gledatelje. Ash odlazi u regiju Unova u kojoj otkriva Pokemone koje nikada prije nije vidio. S Pikachuom i novim prijateljima, Iris i Cilanom kreće na putovanje, ali treba sakupiti veliki broj Pokemona kako bi pobijedio voditelje dvorana, sakupio bedževe i postao Pokemon majstor.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju