Život samohranog roditelja iznimno je težak, a kad uz to nemate nikakvu pomoć okoline život postaje prava borba. Radna akcija i ovaj je put odlučila pomoći hrabroj obitelj Hudetz koju čine majka Ana, tinejdžerica Iva i malena Vendi te pas Cookie.

Život samohranog roditelja iznimno je težak, a kad uz to nemate nikakvu pomoć okoline život postaje prava borba. Radna akcija i ovaj je put odlučila pomoći hrabroj obitelj Hudetz koju čine majka Ana, tinejdžerica Iva i malena Vendi te pas Cookie. Traume kroz koje je prošla ova hrabra žena i danas su vidljive, ali Ana je borac i sve čini da njena djeca imaju sretno djetinjstvo. Majka je već duže vrijeme nezaposlena, živi od socijalne pomoći, ali se ne predaje. Gubitak posla i teška situacija ponukali su je da se završi srednju školu, tečaj za dadilju i njegovateljicu te na posljetku upiše fakultet.
Stan u kojem žive malen je, svega 28 m2, nemaju kupaonu, kuhinja je improvizirana, sudoper curi, prozori se ne mogu otvoriti. Majka nema svoj krevet već spava s petogodišnjom Vendi. Njihovi veliki problemi za vrijednu ekipu Radne akcije prava su sitnica.

Potresna priča ove obitelji ganula je voditeljicu Radne akcije tako što se ona ozbiljno odlučila primiti posla. Jednim potezom uspjela je odvaliti dva kvadrata pločica. Nakon ovog junačkog poteza dobila je poslovnu ponudu od Ante Kralja. Kako je nekada bolje prvo pitati, dokazala je i Minea već treći dan kada se na svoju ruku odlučila uhvatiti u koštac s čudnim strojem, tkz. Žirafom. Tko zna kako bi ova priča završila da joj u pomoć nije pritekao simpatični radnik Davor i spasio situaciju. Ni običajna kupovina nije prošla bez još jedne zanimljive anegdote. Minea se odlučila u dućan ući, ni manje ni više, nego na viličaru.

Mali prostori poput ovog stana iziskuju namještaj po mjeri pa je Minea provela neko vrijeme sa stolarom. U čitavoj priči stvorio se i problem: hoće li namještaj biti gotov u tako kratkom vremenu?
Kako bi obitelji uljepšala vrijeme do povratka u njihov dom Minea ih je odvela na izlet u prirodu. Piknik, igra, druženje sa životinjama i jahanje izmamile su osmijehe na lica što je, kako kaže voditeljica Radne akcije, najljepši poklon koji možete dobiti.

Zadnji dan pretvorio se u utrku s vremenom, što nitko nije očekivao. Samo par sati prije povratka obitelji stan je još ličio na veliko gradilište. Kralj i ekipa su tokom noći naišli na neočekivane probleme sa zidovima. Problemi su na sreću riješeni i tada je uslijedio omiljeni dio Minee, dekoracija. Kako bi Radna akcija ostala u što ljepšoj uspomeni Ani i njenoj djeci Minea se pobrinula na kreativan način. U pomoć je pozvala mladu umjetnicu Kim koja je na zidu sobe oslikala veseli crtež.

S kakvim se sve problemima susrela ekipa 'Radne akcije' te kako su to sve uspjeli riješiti, ne propustite pogledati u drugoj epizodi 'Radne akcije' ove nedjelje u 20.50 sati.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju