OYO je svima poznat kao mjesto na kojem možete pogledati odlične filmove i serije. Ovog tjedna preporučamo tri naslova koja morate pogledati!

Ubojstvo iz nužde

Zarobljen od strane američke vojske u Afganistanu, Mohammed biva transportiran u tajni zatočenički centar u Europi. Kada tijekom transporta njegovo vozilo doživi nesreću, iznenada se nađe ponovno na slobodi i u bijegu kroz snijegom prekrivenu šumu, daleko od doma i pustinje u kojoj je odrastao. Nemilosrdno progonjen od vojske koja službeno ni ne postoji, Mohammed se mora suočiti sa situacijom u kojoj mora ubiti da bi preživio... Film je osvojio posebnu nagradu žirija i nagradu za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Veneciji 2010. godine.

Bitka za Hadithu

Tragični sukob dvaju kultura zorno je prikazan u Nick Broomfieldovoj vjernoj dramatizaciji niza događaja koji su prethodili masakru 24-ero iračkih muškaraca, žena i djece od strane američkih marinaca koji su se krenuli svetiti za smrt svog kolege, poginulog u eksploziji bombe. Film paralelno slijedi priče američkih marinaca, jedne iračke obitelji i pobunjenika koji su postavili bombu. Iračane su poubijali američki marinci u potrazi za opasnim pobunjenicima koji su se sakrili među redove lokalnog stanovništva. Film je sniman u Jordanu, a bivši američki marinci igraju uloge vojnika. Film marince ne prikazuje kao ubojice pune mržnje, već kao ustrašene mlade ljude koji pucaju pod teretom svakodnevnih patrola u kojima su i sami hodajuće mete.

Bračne svađe

Dvije obitelji održe srdačno okupljanje kako bi riješili svađu između njihovih dvojice sinova. Nakon što uspješno riješe neke od problema, nastupa povećano djetinjasto ponašanje između dvaju obitelji te večer postaje kaos.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju