Kada netko napravi karijeru poput njega, treba se samo duboko nakloniti. A tko je glumac kojeg ćete večeras gledati u „Plesu anđela“, saznajte u sljedećem tekstu!

Nebitno da li je riječ o akciji, komediji, trilerima, glazbi ili nečem sasvim petom, ali neki ljudi su očito, rođeni za više stvari, te uspijevaju u svemu čega se dotaknu. Ako se pitate tko se nalazi iza ovakvog opisa odgovor je jednostavan – James Belushi, čovjek koji je uspio ostaviti trag u svemu gore navedenom.

>>> Ples anđela, utorak 23.05

Životna priča Jamesa Belushija započela je 1957. godine u „gradu vjetra“, Chicagu. Rođen je u braku majke Grkinje i oca koji je bio porijeklom Albanac. Nakon srednje škole, posvetio se razvijanju glumačkih sposobnosti, pa je stoga diplomirao na govoru i kazališnim umjetnostima. Na njegovu odluku da se bavi glumom, zasigurno je jako utjecao njegov stariji brat John Belushi koji se početkom sedamdesetih, dok je James još bio srednjoškolac, pridružio komičarskoj grupi „The Second City“. Ipak, Johna se svi najbolje sjećamo iz filma „Blues Brothers“, gdje je utjelovio jednog od braće Blues, ali se slavom nije najbolje mogao nositi, te je uskoro nakon filma svoj život okončao predoziranjem.

No, vratimo se mi na karijeru mlađeg brata Belushija. I on je poput brata, karijeru započeo pridruživši se skupini „The Second City“, a prvu filmsku ulogu odigrao je krajem sedamdesetih, nastupivši u „Whos Watching the Kids“. Ipak, karijeru je u tom razdoblju najviše izbrusio nastupajući u „Saturday Night LIve“, iz kojeg je ostalo sjećanje na sjajno prikazivanje Hanka Rippyja, jednog od likova koje je utjelovio. Za to vrijeme se pokušavo probiti i na filmu, te je to i uspio sredinom osamdesetih glumeći sporedne, ali izuzetno karakterne likove u filmovima „Salvador“ i „Mala prodavaonica užasa“. Nakon toga, počeo je dobivati i glavne uloge. „Real Man“, „Royce“, „Red Heat“ i naslov u kojem ćete večeras uživati na programu Nove TV „Angel's Dance“, neki su od njegovih najuspješnijih filmskih projekata. U večerašnjem filmu Belushi sjajno portretira Stevieja, iskusnog plaćenog mafijaškog ubojicu, koji dobiva zadatak tajnama zadatka podučiti mlađeg „kolegu“. Kao i uvijek, u svom nastupu je uvjerljiv, no u to ćete se već i sami uvjeriti. Ono pi čemu je još ostavio značajan trag u holivudksim krugovima jest i posuđivanje glasa u crtanim filmovima, ali je snimio i hvaljenu seriju „According to Jim“, koja ima 182 nastavka. Tamo je igrao glavnu ulogu, kojoj je dobrim dijelom dao i neke biografske karakteristike.

Što se osobnog života tiče, nije imao brakova poput nedavno preminule, legendarne Elizabeth Taylor, ali se ipak ženio tri puta, čime je pokazao da očito nije „lagan“ karakter. No, čini se da je u trećem braku pronašao sreću, s obzirom da on već traje, u glumačkom svijetu često predugih, trinaest godina.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju