Blagdani su pred vratima, a gledatelji Nove TV se itekako imaju čemu veseliti! Omiljena televizija na Badnjak i Božić je pripremila dvije velike filmske premijere koje će dodatno uljepšati najčarobnije doba u godini.

Božićna večer započet će animiranim filmom ’Ples malog pingvina’, nagrađenim Oscarom za najbolji animirani film. Priča je to o jedinstvenom pingvinu koji ne zna pjevati, za razliku od svih ostalih pingvina koji nose pjesmu u srcu i tako pronalaze srodne duše, ali zato opako pleše!

’Ples malog pingvina’ izvrsno je animirano ostvarenje redatelja Georgea Millera, jednog od tvoraca filma ’Praščić Babe’, a predivnoj pingvinskoj priči svojim su se glasovima pridružili vrhunski glumci poput Elijaha Wooda, Nicole Kidman, Hugha Jackmana, Brittany Murphy, Robina Williamsa, ali i preminuli ’Lovac na krokodile’ – Steve Irwin. Osim Oscara, film je dobitnik i Zlatnog globusa za najbolju naslovnu pjesmu koju je skladao slavni Prince! Osim toga, film je nagrađen s još 13 nagrada te nominiran za njih 16. Posebnosti ovog filma doprinose i pjesme koje su poznati glumci sami otpjevali te vrlo zahtjevna produkcija.

Ovaj animirani film odvest će gledatelje u svijet carskih pingvina u kojem se cijeni jedino pjesma, na nesreću Mumblea (Elijah Wood) koji je najgori pjevač među njima. On je rođen za ples - za svoje jedinstveno tapkanje! Njegova majka (Nicole Kidman) sa simpatijama gleda na Mumbleovo umijeće, no njegov je otac (Hugh Jackman) razočaran što bez pjesme Mumble neće naći srodnu dušu. Da nevolja bude veća, njegova simpatija je Gloria (Brittany Murphy), najbolja pjevačica među pingvinima. Mali pingvin biva izopćen iz njihove zajednice i potjeran u hladni, veliki svijet te uz pomoć novih prijatelja kreće na epsko putovanje. Rasplesani Mumble pružit će obilje blagdanskog veselja cijeloj obitelji i dokazati da ako ostanemo vjerni onome što jesmo, zaista možemo promijeniti svijet!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju