Predstavljamo Vam najveću zvijezdu mnogostruko nagrađivane serije 'Tudori u kojoj od ovog tjedna možete uživati na našem programu!

Kad vam netko spomene Irsku vi ćete zamisliti djetelinu, pivo, malog vilenjaka sa svojim loncem punim zlata, i, naravno, Colina Farrella. No naš „hollywoodski zločesti dečko“ nije jedini glumac kojim se Irska može ponositi; u zadnje vrijeme svojim ulogama sve veću pozornost plijeni i Jonathan Michael Francis O'Keeffe, široj publici poznatiji po umjetničkom imenu - Johnatan Rhys Meyers.

Rođen u Dublinu, u šesteročlanoj obitelji, Rhys Meyers je uspješno prošao svoju prepreku netom nakon rođenja kad su mu prognozirali kratak život zbog srčanih problema. Njegova obitelj se ubrzo seli, a tinejdžerski Rhys Meyers ubrzo pokazuje onaj poznati irski temperament zbog kojeg ga izbacuju iz jedne po popularnijih škola. Sudeći po njegovoj sadašnjoj slavi, mogli bi reći da mu je to najbolje što mu se dogodilo u životu, jer ubrzo su ga primjetili agenti koji su ga nagovarali da se okrene glumi kao svom životnom pozivu. Uskoro dobiva i svoje prvo priznanje u vidu nagrade za “Britanskog debitanta godine”, a zatim slijedi njegov proboj na televiziju. U seriji “Elvis” on je 'kralj' glavom i bradom, a njegova vrhunska interpretacija biva nagrađena i dvjema nagradama.

Ako još uvijek ne znate tko je on, očito niste pogledali njegov posljednji film “Iz Pariza s ljubavlju” gdje je glumio uz bok  Johnu Travolti! Sad je prilika da saznate nešto više o tom glumcu koji je, za ne povjerovati, izjavio kako želi da ga se pamti kao “dobrog dečka”.

Naime, svoj trenutno najveći korak napravio je sa serijom “Tudori” koju možete pratiti na Novoj TV. U toj irsko - kanadskoj povijesnoj priči utjelovljuje Henrika VIII., opakog tiranina kojeg povijest pamti po dvije stvari: raskidu Engleske i Katoličke Crkve te njegovih šest žena od kojih je dvije pogubio odrubljivanjem glave. Prihvaćanje uloge u “Tudorima” zasigurno je bio jedan od pametnijih poteza jer mu je ta uloga omogućila da predstavi sebe u skroz drugom svjetlu te da pokaže svu raskoš svog talenta. Za osobu koja je u većini svojih filmova glumila homoseksualce, psihopate i narkomane, činilo se jako teškim utjeloviti tako snažnu personu kao što je bio Henrik VIII. Sam je izjavio kako je teško glumiti tog engleskog kralja jer ipak “ne izgleda kao on, te je morao sam stvoriti svoju verziju istog.” No, stavljajući naglasak na intelekt, Rhys Meyers čini izuzetno dobar posao. Rekli bismo, gotovo savršen, budući da je ipak riječ ne samo o glumcu, nego i glazbeniku i modelu – svoj pjevni glas pokazuje u svom prvom pravom filmu “Velvet Goldmine” a svoj stas 2006. kada ga Versace uzima kao svoje zaštitno lice u kolekciji jesen / zima.

Sve u svemu, Johnatanu Rhysu Meyersu, predviđamo svijetlu budućnost. Sa širokim opsegom svojih talenata i neodoljivim irskim šarmom, tko i ne bi?

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju