Osim samog filma, najinteresantnije su stvari koje su se događale iza kulisa samog snimanja. Večerašnji film 'Oceanovih 11' koji možete pogledati u 22.25 nosi puno priča o tome kako je sniman, tko je odbio koju ulogu i što je to škripac!

- George Clooney je poslao Juliji Roberts scenarij na čitanje s priloženom novčanicom od 20$. Uz novčanicu bila je i poruka: ''Čuo sam da dobijaš 20 po filmu!'' kao šala na vijest da je Julija Roberts postala najplaćenija glumica sa honorarom od 20 milijuna dolara po filmu.

- Glumci su kockali u slobodno vrijeme na setu. Postoje nesuglasice tko je osvojio najviše novca: Clooney tvrdi da je to Damon, a Damon tvrdi da je to Pitt. Clooney je u jednom trenutku uspio izgubiti 25 partija blackjacka za redom.

- Uloga Linusa koju tumači Matt Damon je bila predviđena za Marka Wahlberga.

- Svi se pitaju što znači nabrajanje imena kao potrebitih prevara za pljačku casina, odgovori su:
*Boesky : Saul koji glumi da je Lyman Zerga. Odnosi se na Ivana Boeskya brokera s Wall Streeta koji je uhvaćen nakon serije prevara. U filmu se odnosi na bogatog kockara koji ima insajdersku informaciju.
*Jim Brown : 'sukob' u kojem se sukobe Bernie Mac i Matt Damon kako bi ukrali sigurnosne šifre sefa dobio je ime prema poznatom igraču američkog nogometa Jimu Brownu.
*Miss Daisy - oklopno vozilo koje će koristiti kao vozilo za bijeg, prema filmu Vozeći gospođicu Daisy.
*Dva Jethra - prema tv seriji Seljačine s Beverly Hillsa iz 1962., su braća Malloy.
*Leon Spinks - iznenadni prekid boksačkog meča, koji se odnosi na iznenađujuću pobjedu Leona Spinksa nad Muhammad Alijem.
*Ella Fitzgerald - ponavljanje snimke pljačke koja se ubacuje u sigurnosni sistem casina. Odnosi se na reklamu za vrpce Memorex, u kojima se čuje glas Elle Fitzgerald čija snaga lomi staklenu času uz pitanje gledatelju: Je li ovo uživo ili je to Memorex?

- Don Cheadle nije potpisan na špici filma. Cheadale je tražio da bude potpisan odmah iza Clooneya, Pitta i Damona, ali kada su producenti to odbili, on je i odbio bilo kakav potpis na špici filma.

- Scena na kraju filma gdje svi stoje oko Bellagio fontane i odlaze je improvizirana. Soderbergh je želio da Pitt prvi napusti ekipu, dok su drugi glumci počeli odlaziti prema svom nahođenju.

- Škripac kojim Basher napravi kompletan energetski kolaps u Las Vegasu je baziran na uređaju koji se zove 'z-pinch' koji ispušta energiju (većinom rendgenske zrake) tako što koristi magnetska polja kao izvor. Međutim, filmski i stvarni uređaj imaju nekoliko grešaka: prvo, pravi 'z-pinch' je prevelik da bi stao u kombi. Drugo, uređaj ne može kreirati energiju iz ničega već mu treba velik izvor energije nego što Basher tvrdi. Treće, čak i da se nađe dovoljno velik izvor energije, elektromagnetski puls koji pravi 'z-pinch' proizvede jedva je dovoljan da ugasi električni uređaj u jednoj sobi. Zapravo, samo bi nuklearna eksplozija mogla napraviti elektromagnetski puls koji bi napravio energetski prekid u jednom gradu.

- Perika koju koristi Brad Pitt kao maska za doktora je ista perika korištena na probama za filmove o špijunu Austinu Powersu.

- Na početku filma Brad Pitt uči pokeru zvijezde teen tv serijala. Holly Marie Combs iz Čarobnica, Topher Grace iz Ludih 70ih, Joshua Jackson iz Dawson's Creeka i Shane West iz serije Once and Again.

- Bruce Willis je bio jedna od ideja za ulogu Danny Oceana, dok su Luke Wilson i Owen Wilson trebali tumačiti uloge braće Malloy, ali su se povukli iz projekta kako bi glumili u filmu Obitelj čudaka.

- Pjesma Elvisa Presleya 'Little Less Conversation' je izabrana prije hita 'Viva Las Vegas' jer Soderbergh nije htio da pjesma neki očiti hit. Nakon pojavljivanja u filmu pjesma je remixirana i postala hit - naravno!

- Osim imena Danny Ocean, niti jedno ime nije preuzeto iz originalnog filma iz 1960.

- Uloga Franka Cattona je bila previđena za Danny Glovera, ali je on kao i braća Wilson odlučio snimiti 'Obitelj čudaka'.

- Ewan McGregor je bio u užem izboru za ulogu Bashera.

- Shaobo Qin ili Yen u filmu je ulogu dobio nakon što ga je produkcija vidjela na audiciji za grupu 'Pekinški akrobati'.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju