Večeras uživajte u akcijskom filmu „Sve za lovu“ u kojem glavnu ulogu igra Ice Cube. Naučite nešto o njemu, a usput pročitajte i sadržaj filma!

Ice Cube, američki reper, glumac, producent i redatelj, rođen je u srcu Kalifornije, Los Angelesu, 1969. godine. Sa 16 godina počeo je pokazivati interes za hip – hop i rep glazbom, počevši svirati klavijature u srednjoj školi. Također, vjerojatno je jedini reper s visokom stručnom spremom, s obzirom da je diplomirao na arhitektonskom studiju.

Prvi sastav koji je osnovao zvao se CIA, a kasnih osamdesetih se pridružio poznatom sastavu N.W.A, koji je vjerojatno najzaslužniji za kasniji uspon gangsta repa. Iz tog vremena najbolje je ostao upamćen po suradnji s Dr. Dreom i Eazy – Eaom za koje je i napisao hit singl „Straight Outta Compton“. Ipak, sastav je napustio prvi, već kao dvadestogodišnjak jer je smatrao da nije dovoljno cijenjen. Ubrzo nakon što je postao samostalan izvođač, izdaje veliki hit „Amerikkka's Most Wanted“, ali je ujedno i zbog njega prozivan zbog navodne mržnje prema bijeloj rasi. Ipak, to ga u daljnjoj karijeri nije previše omelo jer je nastavio nizati hitove, a od devedesetih se posvetio i snimanju filmova. Najpoznatiji naslovi koje je snimio svakako su „Tri kralja“, „XXX 2“ i „Sve za lovu“ čiji sadržaj pročitajte u nastavku.

Bucum Jackson (Ice Cube) sanja o otvaranju vlastite istražiteljske tvrtke, no sada se nalazi na tragu sitnom prevarantu Reggieju Wrightu (Mike Epps). Bucumova potjera za Reggiejem dovodi ga usred višemilijunske pljačke dijamanata iz koje Reggie uspijeva pobjeći. Financijska situacija se popravlja za Reggieja kada shvati da je on jedini dobitnik 60 milijuna dolara na lutriji. Nažalost, pobjednička je srećka ostala u Reggiejevu novčaniku i u kombiju kojim je pobjegao, a pronašli su je kradljivci dijamanata. Reggie tada susreće Bucuma kojemu ispirča svoju novonastalu situaciju. Bucum je skeptičan prema Reggieju, no ako je njegova priča istinita, Bucum bio mogao zaraditi mnogo više nego što bi dobio za Reggijevu ucijenjenu glavu.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju