Prije nego večeras počnete gledati „Hellboy“, saznajte sve o istoimenom glavnom liku!

>>>HELLBOY, večeras u 22:55!

Ovaj petak, osim Ghost Ridera, u vaše domove donosimo još jedan film koji je zapravo stripovska ekranizacija. S obzirom da priču o Ghost Rideru već možete čitati na našem sajtu, vrijeme je da naučite sve što trebate znati i o Hellboyu!

Njegov lik nacrtan je i prvi put u stripu objavljen tek devedesetih, točnije u kolovozu 1993. godine, a stvorio ga je Mike Mignola. Unatoč činjenici da je tek nedavno postao „punoljetan“, Hellboy je do dana danšnjeg skupio već cijelu vojsku poklonika. Hellboy (u filmu ga igra svima dobro poznati Ron Perlman) je nastao kao pokus zlog, ali genijalnog doktora Grigorija Rasputina. Hellboy je stvoren u vrijeme Drugog svjetskog rata, kada se već bližio slom nacističke Njemačke, te je ideja nacista bila tda, da uz pomoć Hellboya preokrenu tijek rata. Međutim, srećom za njega, od zle ga je sudbine uspio spasiti profesor Broom, osnivač tajne agencije za paranormalne pojave, koji ga je odgojio i razvio njegove neobične talente. Unatoč porijeklu koje teško može biti strašnije i mračnije, Hellboy je zahvaljujući Broomu postao borac na strani dobra. Saveznici u borbi protiv zločinaca su mu humanoid i agentica pirokinetičkih sposobnosti, a svi su oni svakodnevno skriveni od društva i posebice Rasutina, čiji je plan oteti Hellboya i okrenuti ga na mračnu stranu u svrhu izazivanja Armagedona!

U svakom slučaju, suvišno je da dalje pišemo o Hellboyu, kada se u njegove sposobnosti i moći već imate priliku uvjeriti večeras u 22:55 na programu Nove TV!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju