Večeras na našem programu uživajte u filmu "Ghost Rider", ekranizaciji istoimenog stripa koji je odano osvojio čitatelje diljem svijeta!

>>> GHOST RIDER , petak 21:00

Od kraja sedamdesetih godina, holivudski producenti su definitivno otkrili novu filmski žanr koji će im pomoći privući publiku – ekranizacije stripa. Filmovi poput Batmana i Supermana su bili uspješni, no ipak, pravi boom prenošenja stripa na film došao je od 2000 – ih naovamo, među kojima se izdvaja par posebno uspješnih ekranizacija. Jedna od takvih je i film u kojem u petak navečer možete uživati na programu Nove TV. Riječ je o izvrsnoj ekranizaciji Marvelovog stripa „Ghost Rider“, koja je i od publike i od kritike primljena s velikim ushitom i apsolutnim oduševljenjem. Za ovaj film okupljena je zvjezdana ekipa, koja uključuje holivudske zvijezde poput legendarnog Petera Fonde, karakternog Sama Elliotta te jednu od najljepših glumica planete Evu Mendes. Ipak, glavni glumac ovog filma je oskarovac, i jedan od vodećih glumaca današnjice, Nicolas Cage. Teško je bilo naći čovjeka koji bi bolje portretirao naslovnog lika filma, Johnnya Blazea tj. Ghost Ridera, iz razloga što je Cage od mladenačkih dana njegov veliki obožavatelj, što je čak dokazao ukrasivši svoje tijelo tetovažom posvećenom njemu!

Nakon što vas uveli u priču, vrijeme je da vam približimo legendu o Ghost Rideru te damo odgovor na pitanje – tko je zapravo taj čovjek? Priča počinje pogodbom, između majstora motociklističkog kaskaderstva Johnnya Bladea i Mefistofelesa (i sami zaključujete po imenu da se radi o sotoni osobno). Johnny je bio prisiljen sklopiti ugovor sa sotonom kako bi spasio svog oca (Peter Fonda) i tadašnju veliku mladenačku ljubav Roxanne (Eva Mendes) od sigurne smrti. Iako je prošlo mnogo godina, vrag svoje ugovore ne zaboravlja te dolazi po Johnnya kako bi mu naredio obavljanje svojih mračnih poslova. Na taj način naš junak danju ostaje ono što je, majstor motociklizma, dok se noću pretvara u Ghost Ridera, čovjeka plamena lubanje koji postaje vražji sluga u lovu na demone.

U „Ghost Rideru“, još jednom možemo vidjeti zašto se Nicolasa Cagea godinama smatra jednim od najboljih svjetskih glumaca. Ponovo je pokazao nevjerojatnu mogućnost prilagodbe liku kojem igru. Cage je dosad gotovo igrao sve uloge, od istraživača, vladinog agenta, alkoholičara, prevaranta sa opsesivno kompulzivnim poremećajem te naposljetku stripovskog junaka! Ako napravimo brzinski presjek njegove karijere, zvjezdani status do kojeg je došao odmah će nam biti jasan. Dok je krčio put prema holivudskoj „A listi“ Cage je odigrao dosta uloga u komedijama od kojih su posebno uspješne bile „Raising Arizona“ i „Honeymoon in Vegas“. Po mišljenju kritike, najbolju je ulogu odigrao glumeći pisca alkoholičara u „Napuštajući Las Vegas“, za koji je uostalom dobio i Oscara za glavnu mušku ulogu. Nakon toga uslijedilo je još nekoliko hitova među kojima valja posebno izdvojiti „Hrid“, „Zmijske oči“ i „Nacionalno blago“. Spomenimo da je i Cage nećak slavnog redatelja Francisa Forda Coppole, ali iz razloga da ljudi ne posumnjaju kako mu prezime a ne gluma otvaraju vrata Hollywooda, promijenio ga je u Cage.

Za ulogu u „Ghost Rideru“, sam Cage je izjavio kako mu je najdraža u karijeri te da je presretan što je baš on izabran kako bi odigrao svog junaka iz mladosti, kojeg je kako smo već i spomenuli, istetovirao. Kada ta kaže čovjek koji je glumio u nekim od najboljih filmova devedesetih, a pritom je ovjenčan i Oscarom, to samo može biti razlog više da u petak u 21:00, vaš odabir programa bude Nova TV i film „Ghost Rider“.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju