Da, dobro ste pročitali! Zaboravite Seana Conneryja i Ewana McGregora, filmskim svijetom je počeo drmati jedan novi Škot, Gerard Butler!

Gerard Butler rođen je 1969. u najvećem škotskom gradu Glasgowu. Ipak, uskoro njegova obitelj seli u Montreal gdje prije povratka u Glasgow žive nekoliko godina. Iako je studirao pravo s namjerom da jednoga dana postane odvjetnik,, brzo je odustao od sudova, tužbi i sličnih stvari, te se okrenuo glumačkoj karijeri.

Svoj glumački debi ostvario je u britanskom filmu „Mrs. Brown“ 1997. godine, tumačeći manju ulogu. Naravno, i dalje je nastavio dobivati manje uloge, a jedna od takvih je ona u „Sutra nikada ne umire“, jednom iz serije filmova o Jamesu Bondu. Ulogu koja ga je pogurala prema boljim projektima dobiva 2001. godine u filmu „Attila“, gdje glumi istoimenog vođu Huna. Nakon toga glumi u „Reign of Fire“ te u „Lara Croft Tomb Raider: The Cradle of Life“ uz bok Angelini Jolie.

U svijetu Hollywooda pravu priliku dobiva 2004., osvojivši naslovnu ulogu u filmu Joela Schumachera „The Phantom of the Opera“. Taj film ga je proslavio, te se po prvi puta počelo o njemu pričati kao o glumcu za zahtjevnije uloge. Jedna takva je stigla tri godine nakon Schumacherova filma, kada je dobio priliku igrati kralja Leonidu u ekranizaciji stripa Franka Millera koji opisuje bitku u Termopilskom klancu, gdje se 300 hrabrih Spartanaca predvođenih Leonidom uspješno othrvalo naletu mnogobrojne perzijske vojske. Svu tu borbu i izvrsnu Butlerovu ulogu, imate prilike gledati večeras na programu Nove TV.

Nakon što se probio među holivudsku elitu filmom „300“ nastavio je redati uspjeh za uspjehom. „P.S. I Love You“, „RocknRolla“ i „Law Abiding Citizen“ naslovi su hitova koje je snimio do dana današnjeg, a naša redakcija uopće ne sumnja da će ovaj ljubimac nježnijeg spola nastaviti dominirati holivudskom scenom.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju