Jim Carrey je dovoljno dobar razlog da pogledate svaku komediju, a još kada uz njega glume veličine poput Tee Leoni i Aleca Baldwina, film mora biti dobar!

„Frka s Dick & Jane“ je prvi film redatelja Deana Parisota, najpoznatijeg po režiranju serija, među koje spada i nekoliko nastavaka popularne „Hitne službe“ te serije o opsesivno kompulzivnom policijskom inspektoru Monku. Ovaj film je inače remake komedije nastale sedamdesetih godina u kojem su glavne uloge tumačili George Segal i Jane Fonda.

Ovaj puta, Segala i Fondu su zamijenili Jim Carrey i Jane Fonda koji utjelovljuju bračni par, Dicka i Jane Harper. U njihovom životu naizgled sve funkcionira, roditelji su malog sina, rade na dobrim mjestima te žive ugodnim i lagodnim životom u lijepoj kući. Čini se da njihov život može ići samo naprijed, a potvrdu toga dobivaju kada Dicka promoviraju u zamjenika šefa komunikacija. No, njihova sreća potraje jako kratko, jer već sljedećeg dana tvrtka propada te Dick ostaje bez posla. Jane daje otkaz te njih dvoje bezuspješno tragaju za poslom. Razočarani neuspjesima koje doživljavaju okreću se pljačkanju, a glavna meta su im lokalne slastičarnice. Ipak, njihova glavna meta je Dickov bivši šef kojeg glumi Alec Baldwin, kojeg par krivi za propast tvrtke. Njih dvoje će sve učiniti u namjeri da mu se osvete, a kako će se odvijati ta avantura vidjeti ćete večeras na našem programu.

Film su mnogi shvatili dijelom kao kritiku kapitalizma, s obzirom da tvrtka Globodyne na neki način „zamjenjuje“ nekadašnju korporaciju Enron koja je neslavno propala. Naravno, možete ga gledati i na taj način, ali se možete i jednostavno prepustiti dobroj zabavi koja će vam uljepšati nedjeljnu večer.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju