Dva vrhunska filmska naslova su večerašnje poslastice na programu Nove TV!

BJEGUNAC 

Glume: Harrison Ford, Tommy Lee Jones, Sela Ward, Julianne Moore, Joe Pantoliano

Doktor Richard Kimble (Harrison Ford) imao je savršeni život: predivnu ženu Helen (Sela Ward), liječničku karijeru i skupocjenu kuću. Sve do one noći kad mu je ubijena žena. Nakon što mu umre na rukama, Kimble biva osuđen za njeno ubojstvo. Na putu prema kaznionici Kimble pobjegne, odlučan da nađe ubojicu svoje žene. Uhvaćen u noćnoj mori iz koje se ne može probuditi, dr. Richard Kimble postaje bjegunac kojeg lovi savezni šerif Sam Gerard (Tommy Lee Jones).

BATMAN : POČETAK

Glume: Christian Bale, Michael Caine, Liam Neeson, Katie Holmes, Gary Oldman

Osmogodišnji Bruce Wayne je pao u jamu na imanju svojih bogatih roditelja gdje su ga napali rojevi šišmiša. Od tada ga progoni strah od šišmiša, a doživi i veliku tragediju kada pljačkaš pred njim ubije njegovu majku i oca, najbogatijeg čovjeka u Gotham Cityju. Kad odraste, Bruce (Christian Bale) pokuša ubiti toga pljačkaša, ali ne uspije. Stoga odluči upoznati svijet kriminala i kriminalce, a nevolje koje doživljava u svjetskom podzemlju dovedu ga u jedan azijski zatvor, odakle ga izbavi tajanstveni Henri Ducard (Liam Neeson), savjetujući ga da ode u snježne planine mističnom učitelju Ra's Al Ghul (K. Watanabe). Bruce dolazi učitelju i savladava tajne borilačkih vještina, no odbije svoju novu moć upotrijebiti za uništenje Gotham Cityja, što od njega traži Ra's Al Ghul.

Uništava učiteljev planinski zamak i bježi na obiteljsko imanje gdje mu pomaže vjerni obiteljski batler Alfred (Michael Caine). Svoje borilačke vještine kombinira s tehnološkim čudesima koje je stvorio Lucius Fox (Morgan Freeman), znanstvenik u službi njegova pokojnog oca. Bruce susreće i svoju ljubav iz djetinjstva Rachel Dawes (Katie Holmes), no on nije spreman za nju jer je odlučio obračunati se s rastućim kriminalom koji u potpunosti vlada Gotham Cityjem. Preodijeva se u simbol svojih najvećih strahova - šišmiša - i kao čovjek-šišmiš započinje borbu protiv kriminala.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju