U mjesecu u kojem stiže ljeto Nova TV vam prikazuje nezaboravne filmske hitove! Pročitajte više o filmovima koji vas očekuju u lipnju!

300 – Nakon „Ghost Ridera„ i „Hellboya“, donosimo vam još jednu uspješnu ekranizaciju stripa. Ovaj put je riječ o filmu 300, koji se donekle bazira na stvarnom događaju i činjenicama, ali dijelom i na fikciji. Frank Miller je to izvrsno spojio jedno s drugim i dobio strip, koji je nakon nekog vremena pod redateljskom palicom Franka Millera zaživio i na velikom platnu. Radnja filma nas vraća u 5. Stoljeće prije Krista, kada se 300 hrabrih spartanskih vojnika suprotstavilo brojčano nadmoćnijoj perzijskoj vojsci, te na taj način, na čelu sa svojim kraljem Leonidom zabilježilo mjesto u povijesti. Leonida se suprotstavio perzijskom kralju Kserksu, a kako je izgledala njihova borba i koliko je važna motiviranost i hrabrost, vjerno će vam pokazati upravo ovaj filmski hit.

Vicky, Cristina, Barcelona – Teorija da Woody Allen ne može napraviti loš film, i ovdje se pokazala točnom. A još kad filmu dodate Penelope Cruz, Scarlett Johansson i Javiera Bardema, jasno je da film nije samo solidan, već u najmanju ruku, vrlo dobar. Radnja prati Amerikanke Vicky (Rebecca Hall) i Cristinu (Johansson) koje provode ljeto u Barceloni kod Vickyne rođakinje Judy. Prijateljice su različiti tipovi osoba, dok je Vicky vjerna svom dečku, Cristina je taman izašla iz veze te je spremna na nova životna iskustva. Na jednoj izložbi upoznaju umjetnika Juana Antonia (Bardem), te se uskoro nađu u koktelu umjetnosti, ljubavi i strasti. Ipak, Juan Antonio još uvijek pati za svojom bivšom ženom Marijom Elenom (Cruz), a kako će se sve skupa rasplesti najbolje je da sredinom mjeseca ispratite na našem programu.

Vraćanje duga – Remake izvrsnog akcijskog trilera „Point Blank“ iz 1967. Ovaj put film je režirao Brian Helgeland, a u glavnoj ulozi nastupa Mel Gibson. On utjelovljuje Portera, profesionalnog lopova i ubojicu koji skupa s partnerom Valom pljačka i ubija. Nakon jedne pljačke Val odluči cijeli plijen zadržati za sebe te puca u Portera i ostavlja ga da umre. Nakon toga bježi s njegovom suprugom i pokušava ući u moćnu kriminalnu organizaciju. Ipak, Porter preživljava te nakon nekoliko mjeseci kreće u potjeru i osvetu, u kojoj je spreman učiniti sve kako bi vratio ono što mu pripada.


 
Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju