Večeras na programu Nove TV imate priliku pogledati uzbudljivi akcijski film Podejdon s poznatim imenima kao što su Kurt Russel i Richard Dreyfuss. Posejdon će zasigurno začiniti nedjeljnu večer.

Radnja filma se događa na putničkom brodu Posejdon u sjevernom Atlantiku. Naizgled zanimljivu proslavu Nove godine pokvari ogroman val koji udari u brod, baca ga ustranu, a zatim ga prevrne. Počinje očajnička borba ljudi da prežive i pobjegnu s Posejdona, prevrnutog broda koji tone. Putnici i posada nemaju kamo, završavaju zarobljeni pod ruševinama u moru dok voda nadire kroz razbijene prozore. Svaki trenutak je dragocijen. Film će vas svakako držati napetim od početka do kraja.

>>> Posejdon, večeras 21.00

Mi ćemo vas još podsjetiti na 5 poznatijih filmova čija se radnja pretežno odvija na morskim valovima, bilo da je na brodu, podmornici ili slično…

LOV NA CRVENI OKTOBAR
Poznati akcijski triler sa zvučnim imenima poput Seana Conneryja, Aleca Baldwina i James Earl Jonesa. Snimljen prema romanu Toma Clancyja, 'Lov na Crveni oktobar' bio je jedan od najvećih svjetskih hitova 1990. Nominiran je čak za tri nagrade američke Akademije, od kojih je osvojio jednu za specijalne efekte. Specijalni efekti, te radnja filma smještena u klaustrofobičan prostor podmornice, napetost filma doveli su do vrhunca. Inače, Crveni oktobar je nova sovjetska podmornica koja ugrožava Amerikance, pogotovo jer ne znaju njenu svrhu…

TITANIC
Svi znamo za nesretnu sudbinu broda Titanica koji je 1912. na putu iz Londona do New Yorka skončao na dnu Atlantika. No, film Jamesa Camerona iz 1997. donosi novu verziju potopa Titanica, gdje u prvom planu više nije samo kobna sudbina broda nego ljubavna priča bogatašice i siromaha. Film je osvojio 11 Oscara, potukao do tada sve postavljene rekorde na kino blagajnama, i lansirao u zvijezde do tada nepoznata imena Leonarda DiCaprija i Kate Winslet. Ako dosad niste pogledali film, pravi je čas, jer je Titanic stranica opće filmske kulture. 

BRZINA 2
'Brzina 2' je nastavak filmske uspješnice sa Sandrom Bullock i Keanuom Reevesom. Za razliku u prvom dijelu gdje se radnja filma odvijala u jurećem autobusu, u Brzini 2 radnja filma je preseljena na jureći brod u kojem se odvija talačka kriza. Međutim, kako to obično biva s nastavcima, Brzina 2 nije dosegla uspjeh svoga prethodnika. Više je faktora koji objašnjavaju taj slučaj. Prvo, Keanu Reeves je odbio glumiti u nastavku, na njegovo mjesto je uskočio Jason Patrick. Sandra Bullock je ostala protagonistica, poslije je izjavila da bez Keanua to nije bilo to, i da sam dojam brzine s jurećim brodom možda ne stvara istu napetost kao s autobusom. Ipak, ako volite akcijske filmove, S.Bullock i Williama Defoa, koji se pridružio filmu kao negativac, film bi vam mogao ispuniti nedjeljno popodne.

LUDO KRSTARENJE
'The Boat trip' ili kako je film preveden kod nas 'Ludo krstarenje', lagana je ljetna komedija iz 2002. koja će vas nasmijati i dobro zabaviti. U glavnoj ulozi je Cuba Gooding Jr. koji glumi simpatičnog momka Jerryja, s dobrim poslom, kućom i psom te djevojkom koju voli najviše na svijetu. Međutim, kad ga djevojka ostavi, Jerry s najboljim frendom Nickom odluči poći na krstarenje samaca da zaboravi ljubavne boli i zabavi se. No, sve pođe po zlu kada prijatelj i on shvate da su zapravo zapeli na krstarenju za gay samce. Mogu li dva hetero tipa na brodu prepunom muških samaca pronaći zabavu i bez žena?

5. GORKI MJESEC
Drama Romana Polanskog iz 1992. s Hughom Grantom i Kristin Scott Thomas nabijena erotikom. Britanac Nigel (Hugh) kreće na dugo putovanje u Indiju, zajedno sa ženom Fionom (Kristin). Putuju luksuznim brodom sa krajnjim odredištem u Istambulu. U brodskom baru Nigel upoznaje Mimi, prekrasnu francuskinju koja sama pleše na podiju što njegova žena ne gleda sa odobravanjem. Ubrzo upoznaje i njezinog muža Oscara prikovanog za invalidska kolica. Nigel postaje sve opsjednutiji s Mimi, i uvlači se sve više u priče koje sluša od njezinog supruga…

A mislili ste da su duga putovanja brodom dosadna? Ne u ovom filmu.

Nadamo se da ćete u 5 odabranih filmova pronaći odgovarajući žanr i za sebe, večeras svakako pogledajte Posejdona u 21:15h!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju