Ne propustite svakodnevno pogledati burni život i vrijeme Henrika VII., u posljednjoj od brojnih ekranizacija njegova života!

Drugu sezonu hit serije 'Tudori', od prošlog četvrtka možete pratiti na programu Nove TV. U njoj ćete ponovo vidjeti mnoštvo intriga, spletki, te doživjeti likove kod kojih je većinom glavna karakterna crta - ambicija. Pratimo i dalje kralja Henrika, koji se nalazi na čelu Engleske crkve, zbog čega dolazi do neslaganja s Katoličkom crkvom. Situaciju dodatno komplicira i njegova želja za razvodom od kraljice Katarine s obzirom da želi oženiti Anne Boleyn za koju je uvjeren da će mu roditi muškog nasljednika. Saznavši da se protiv njegove buduće izabranice kuje urota, Henrik sve sudionike proglašava izdajnicima i daje ih pogubiti. Ipak, Henrik uskoro nije siguran samo u ljubav prema Anne, već mu pažnju počinje zaokupljati i Jane Seymour.

U ulozi Henrika i dalje briljira mladi irski glumac Jonathan Rhys Meyers, a u ulozi Anne Boleyn pojavljuje se Natalie Dormer, najpoznatija po ulozi Victorie u filmu „Casanova“. Iako serija dočarava i prikazuje atmosferu Henrikovog kraljevskog dvora i zbivanja u srednjem vijeku često je znala dobiti prigovore zbog netočnog prikazivanja nekih povijesnih činjenica. Ipak, ako uzmemo u obzir da je jasno da je serija dijelom povijesna fikcija, što su priznali i sami producenti, tu nema ničeg spornog.

Tudori su višestruko nagrađivana hit serija, osvojili su brojne nagrade a bili su nominirani i za Zlatni globus. Zašto je to tako, i što je toliko privlačno u ovoj seriji, svakodnevno imate priliku otkrivati samo na našem programu.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju