Večeras u 23.15 na programu Nove TV prikazujemo film „Čudovište iz močvare“. S obzirom na naslov, odlučili smo za vas provjeriti koja su tri najbolja filma sa riječi „čudovište“ u naslovu!

Čudovište – film u kojem briljira Charlize Theron, koja se da bi što vjernije prikazala istinitu priču Aileen Wuornos, pristala „poružniti“ gotovo do neprepoznatljivosti. Sve joj se to na kraju isplatilo s obzirom da je za ulogu nagrađena Oscarom za najbolju žensku ulogu. U ovom filmu, redateljica Patty Jenkins priču je ispričala s ubojičinog gledišta, te je za potrebe filma s njom obavila brojne intervjue. Na filmu vidimo samo manji dio njenog života, onaj kad je počela ubijati. Priča započinje kada Aileen u baru upoznaje lezbijku Selby, koju su roditelji zbog njene seksualne orijentacije otjerali od kuće. Iako AIleen nije lezbijka, započinje vezu sa Selby koja joj pruža sigurnost i ljubav, no uskoro, kako se ne može zaposliti okreće se prostituciji, gdje odmah bude brutalno silovana. To u njoj pokrene nagon za osvetom, i počinje ubijati svoje „mušterije“…

Bal čudovišta – je drama o ljubavi bivšeg zatvorskog čuvara i udovice zatvorenika koje neočekivano povežu obiteljske tragedije. Hank kojeg je u flmu utjelovio Billy Bob Thornton i njegov sin rade kao zatvorski čuvari. Hank je težak čovjek, rasisitički nastrojen, koji svog sina smatra kukavicom. Nakon jedne svađe, njegov sin si oduzima život. Nekoliko dana poslije, vozeći se, Hank nailazi na afroamerikanku (Halle Berry) koja ga moli da je odveze do bolnice, jer joj je sin doživio tešku nesreću. Hank pristaje, ali nažalost, dječaku nema spasa. Ipak, iako do jučer rasist pomalo se počinje zaljubljivati u nju, a i ona u njega, no čini se da neke stvari iz prošlosti moraju kad-tad biti otkrivene… Za ulogu u ovom filmu, Halle Berry je zaradila Oscara.

Čudovišta iz ormara – je izvrstan Pixarov animirani film iz 2001. godine. Priča prati Mikea i Sulleya, nerazdvojne prijatelje koji rade u tvornici koja proizvodi energiju. Tvornica je neobična zbog činjenica da je pogonsko gorivo za energiju u njihovoj tvornici, dječji plač. Iz tog razloga u tvornici su zaposlena čudovišta kojima je zadatak iskakati iz ormara i sakupljati dječji plač. Ipak, da se čudovišta ne bi vezala uz djecu, odavno je proširena priča da su djeca otrovna. Jednoga dana, jedna djevojčica slučajno završi u svijetu čudovišta te napravi paniku među njima, no dva nerazdvojna prijatelja s početka priče, napraviti će sve da je vrate u njen svijet.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju