Svakog vikenda u jutarnjim satima Nova TV dokazuje da nije zaboravila na najmlađe, te i njima pruža mogućnost uživanja u vrhunskim crtanim serijama o kojima više možete saznati u sljedećem tekstu!

Winx - U čarobnom svemiru vještice i ratnici započinju borbu u ime dobra protiv zla. Grupa od pet tinejdžerica izabrana je da brani svemir uz pomoć svojih čarobnih moći. One su pametne, one su moderne, one su vile, jednom riječju Winx! Njihova je zadaća obraniti svemir od mraka i terora Starih vještica. Pridružite se magičnom svijetu Winx kluba!

Gormiti - Priča o Gormitima počinje na udaljenom otoku u dalekoj prošlosti. Gormiti su bili miroljubiv narod koji je od davnine nastavao otok Gorm. Pod vodstvom Starog Mudraca, čuvara tajni i magije, živjeli su skladno u svom selu podno Vatrene Planine, ogromnog, uspavanog vulkana koji mirnim Gormitima nikad nije predstavljao opasnost. Barem ne do sada kada je u tisućljetnom gnjevu Vatrena Planina napokon eksplodirala. Nekad bogata zemlja, prepuna zelenila, pretvorila se u crnu izgorjelu pustoš, a u toj pustoši pojavila su se čudna stvorenja koja je od same lave oblikovao Magor, Gospodar Zla. Ova vatrena stvorenja sama su sebe prozvala Gospodarima Lave i zavladala otokom Gormom...

Peppa – Priča o obitelji praščića čije je srce i duša Peppa. Serija je nastala 2005. godine i jedna je od najboljih predviđenih za predškolsku dob. Sama Peppa je pomalo neposlušna mala praščica koja se voli igrati, uređivati i biti brižna sestra svom mlađem bratu Georgu. Međutim, kao i svakoj maloj svinjici, najveći joj užitak ipak predstavlja valjanje po blatu uz smijeh i roktanje.

Monster High - Crtana serija 'Monster high' na sasvim nov, osvježavajući i smisleni način okuplja potomke najpoznatijih svjetskih čudovišta koji hrabre 'strahote' u srednjoj školi. Lisi Harrison, autorica bestsellera donosi pomalo neobičan humor, ali i mudrost i dovitljivost koji su zaštitni znak ovog romana. Roman je zanimljiva mješavina čudovišta prikrivenih u obične ljude koji su u interakciji s modernim učenicima srednje škole. Prikazuje pomalo neobičnu romantiku, tinejdžerski strah i izazove s kojima se oni nose.Likovi su inspirirani filmskim čudovištima poput Drakule, Frankensteina, mumija, meduza, stvorenja iz crne lagune, zombija, vukodlaka. Većina glavnih likova su djeca poznatih čudovišta.
 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju