Da li će Pele, Ardilles, Moore i ostale nogometne legende uspjeti ostvariti svoju najvažniju pobjedu, doznajte večeras samo na našem programu!

Manje-više je svaki zaljubljenik u sport pogledao filmove kao što su „Bilo koje nedjelje“, „Pobjednik“ i „Ali“. Ipak, svi su oni snimljeni u zadnjih desetak godina. Film koji je doveo sport na velika platna i uveo ga u svijet Hollywooda snimio je veliki John Huston 1981., a vi ga večeras premijerno imat priliku pogledati samo na programu Nove TV.

Radnja nas vodi u vrijeme Drugog svjetskog rata, gdje je u jednom logoru zatočen veliki broj britanskih vojnika i časnika. Njih predvode brigadir Rose i satnik Colby kojeg je utjelovio legendarni Michael Caine. Kako bi i u zarobljeništvu ostali u formi. Colby svojim vojnicima svako jutro održava nogometne treninge. Sve se to događa pod budnim okom njemačkog oficira von Steinera, nekadašnjeg nogometnog reprezentativca. Kada sazna da se i Colby profesionalno bavio nogometom, nudi mu neobičan prijedlog. Naime, pristanu li Colbyjevi momci odigrati utakmicu protiv Nijemaca na pariškom stadionu, dobiti će mnogo bolji tretman u logoru. Colby već duže planira bijeg, te pristaje na utakmicu, uvjeren da je iskoristiti kao mogućnost za bježanje iz nacističkog zarobljeništva. Za utakmicu skuplja jaku momčad, te tu na scenu stupaju igrači koje glume Pele, Bobby Moore, Oswaldo Ardiles i ostale legende najvažnije sporedne stvari na svijetu.

U svakom slučaju, i ovaj je film u jednoj stvari sličan svim Hustonovim, i u njemu vidimo priče o junacima i raznim ljudskim prirodama. Kako god, tko voli sport, ne sumnjamo da će večer provesti uz program Nove TV, a vi koji ga i ne volite, dajte priliku nogometnim legendama!
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju