Večeras na našem programu ne propustite Al Pacina u filmu 88 minuta! Koji su najveći filmski hitovi ove legende, pročitajte našem izboru!

Kum I & II – uloga Michaela Corleonea, sina don Vita, je zasigurno ona po kojoj je ostao najpoznatiji u filmskom svijetu. Iako se za ulogu borilo još nekoliko glumaca, između ostalih Robert Redford, Warren Beatty i Jack Nicholson, redatelj Francis Ford Coppola dao je šansu Pacinu i nije pogriješio. Lik Michaela, kojeg u prvom filmu vidimo po povratku iz rata, te ga upoznajemo kao mladića koji želi ostati van kriminalnih zbivanja kojima se njegova obitelj bavi, odigrao je maestralno, pokazavši njegovu transformaciju u glavu mafijaške obitelji. Ulogu je ponovio i u jednako hvaljenom drugom dijelu, koji za mnoge možda ima neočekivan kraj, gdje je Michael pokazao svoju nemilosrdnost čak i prema najbližima. Također, zaigrao je i u „Kumu III“ koji nije bio ni približno dobar kao prva dva dijela.

Pasje poslijepodne – film redatelja Sidneya Lumeta, u kojem Pacino igra uz bok Johnu Cazaleu. Al utjelovljuje Sonnyja Wortzika, koji zajedno sa svojim partnerom Salvatorom Naturileom kreće u pljačku banke kako bi financirao operaciju promjene spola svom homoseksualnom partneru. Sonny i Sal upadaju u banku, no iako sprječavaju poziv od nekog iz banke, vidio ih je prolaznik na ulici, koji poziva policiju. Za pet minuta banka je opkoljena, te uskoro počinju dugotrajni pregovori… I za ovaj film Pacino je nominiran za Oscara, ali te godine nitko, pa ni on nije imao šanse protiv Jacka Nicholsona koji je briljirao u „Letu iznad kukavičjeg gnijezda“.

Scarface – 1980. godine Fidel Castro je otvorio granice, te dopustio da 125 tisuća Kubanaca, uglavnom njegovih političkih protivnika emigrira u SAD. S obzirom da se htio riješiti i kriminalaca, poslao je i njih, 25 tisuća, na istu lokaciju. Među njima je bio i lik kojeg je sjajno u ovom filmu odigrao Pacino, Tony Montana. Došavši u Ameriku Tony ima samo jedan cilj – postati bogat. Način stjecanja tog bogatstva mu je nebitan, tako da se zapošljava kod čovjeka koji trguje drogom, Franka Lopeza. Ipak, iako zarađuje ogromne novce i luksuzno živi, želi postati sam svoj šef, te stoga počinje raditi isključivo na svoju ruku, što će imati tragične posljedice… Također, i za ovaj film je nominiran za zlatni kipić, koji mu je ponovo izmakao.

Miris žene – je jedna od najupečatljivijih Pacinovih uloga, u kojoj briljira igrajući bivšeg poručnika i starog ženskara Franka Sladea. Upoznajući ga, na prvi pogled vidimo usamljenog i mrzovoljnog Franka, no gledajući njegov cijeli lik, u njemu možemo vidjeti i prilično ljubaznog sugovornika, finog prema damama i s izvrsnim smislom za humor. Film prati dijaloge i događaje njega i studenta Charliea, koji ga posjećuje i brine se o njemu kako bi zaradio nešto novaca. Vremenom Frank postaje mladićev tutor, koji mu pomaže razriješiti životne probleme ponajprije vezane za fakultet, ali i mladić postaje oslonac Franku koji u jednom trenutku pomišlja i na ono najgore… Za ovu ulogu, Pacino je konačno dobio Oscara.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju