Ivana: 'Nikad nisam mislila da ću ja bit ta glupača koja plače ispred kamere'

MasterChef ovoga petka donosi pravu poslasticu za sve slatkoljupce. Nakon zdravog kuhanja u prošloj epizodi, ovog vikenda kandidati će pripremati slatke delicije. Po dolasku u MasterChef kuhinju, na radnim jedinicama kandidate će dočekati Kutija iznenađenja, a zadatak će biti napraviti slasni cupcake, odnosno kolačić u košarici.



Glavni razlog zašto slastice šefovima zadaju glavobolje je ustvari taj što su slastičarstvo i kuharstvo različite discipline, odnosno na različitim načelima se grade. Kuharstvo je u većini živo i fleksibilno i ustvari se dosta oslanja na osjećaje, odnosno na osobu koja to izvodi, a slastičarstvo je egzatna znanost. Dakle, to je fizika i kemija. Tu se računa.“ pojasnio je Dino osnovna načela i razlike između kuharstva i slastičarstva, a Radovan, ljubitelj slatkoga, prije početka izazova će im poručiti: „Moja životna radost, ali i problem je što volim jako puno finih jediva, a najviše volim slatko. Molim vas, nemojte me razočarati!“

Ja sam samoj sebi rekla da se moram potruditi više i moram pokazati više i bolje. Ne znam je li danas taj dan, ali nadam se da će uskoro osvanuti.“ kazala je Ivana, a prema reakcijama žirija na njezin cupcake, čini se kako će se ipak morati još više truditi ukoliko želi produžiti svoj boravak u MasterChef kuhinji.

Inače, uvijek smirena i staložena, nakon Dinovog komentara kako je njezin desert za pekaru te kako s tim desertom može biti jedino šegrt nekom slastičaru u restoranu i to jedino ako slastičar bude dobre volje, Ivana se slomila.

Daš mi muffin, najgluplji kolač koji se služi u pekarama i onda mi kažeš da je za pekaru! Što? Imam osjećaj da on ima velika očekivanja od mene i to je super u jednu ruku, a u drugu daj prestani me više nokautirati, ne mogu se dizati toliko puta!“ - komentirala je Ivana ne uspijevajući suspregnuti suze te dodaje: „Ja nikad nisam mislila da ću ja bit ta glupača koja plače ispred kamere, ali jednostavno ne možeš objasnit koliko je to emocija u tebi. Nije kriv zadatak, kriva sam ja. Trebala sam od tog dosadnog cupcakea napraviti dobar kolač!“

U zoni slatkog kandidate će dočekati i Test osjetila u kojemu će imati zadatak pogoditi naziv deserta te prepoznati sastojke u njemu. „Teško se pripremiti za Test osjetila. Ili osjetiš ili ne osjetiš“ komentirao je Ratko prije početka izazova.

Hoće li kandidati znali o kojem se kolaču radi i hoće li uspjeli prepoznati sastojke te tko će se izdvojiti kao najbolji slastičar, doznajte ovoga petka u MasterChefu na Novoj TV od 21 sat!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju