Ovog petka natjecatelje MasterChefa očekuje najzahtjevniji Test osjetila do sada – u tri minute kušati, prepoznati i zapisati osam sorti vina.

Osim što kandidate u sljedećoj emisiji očekuje Kutija iznenađenja s divljači kao glavnom namirnicom koju će kuhati s aromom alkohola, ostatak emisije proteći će u sličnom tonu.

Ovog petka natjecatelje MasterChefa očekuje najzahtjevniji Test osjetila do sada – u tri minute kušati, prepoznati i zapisati osam sorti vina.



Pokušajte probati vino onako kako to čine profesionalci: prvo okom i njuhom, potom se vino proba, njegov okus, no vino se nikad ne proguta nego se ispljune. Potom se vodom običnom isperu usta da bi se isprale sve papile i sve osjetilne bradavice na nepcu“ otkrio je Radovan kandidatima tajne vrsnih kušača vina.

Dino je pojasnio kako je vino neizbježan dio gastronomije te dodao: „Usklađivanje hrane s vinima je važan, a ako ne i jedan od najbitnijih znanja svakog šefa“.

Dok su neki kandidati prije testa priznali kako zapravo nemaju nikakvog znanja o vinima, par njih bilo je dosta samouvjereno. Tako je Oskar izjavio kako je on pravi ljubitelj vina, Dina je priznala kako se više veseli kušanju vina nego rezultatima testa, a Ante je dodao: „S enologijom sam dosta ok. Svojedobno sam radio svoje vino i skupljao vina. Možda toliko istančan nisam da prepoznam sortu, ali suho, polusuho, slatko, poluslatko, pjenušavo i tako neke stvari mogu.“



„Katastrofalan sam s prepoznavanjem vina!“ iskreno je komentirao Dario svoje poznavanje sorti vina, dok je Zvjezdana izjavila: „Jako volim piti vina, znam da postoje crvena i bijela!“

Kod otkrivanja rezultata i točnih odgovora, žiriju i Igoru pridružit će se Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje i stalni član Povjerenstva za organoleptičko ocjenjivanje vina pri Hrvatskom Zavodu za vinogradarstvo i vinarstvo koji će kandidatima ukratko reći ponešto o svakoj sorti vina i otkriti točne odgovore.

„Za to nemam nepce jer nisam neki poznavalac vina. Nije žvaka za seljaka! Na momente sam osjećala užasnu nelagodu, sram, ne znam osnove osnova!“ - komentirala je Martina svoje iskustvo iz Testa osjetila.



Kako su ostali natjecatelji prošli u ovom izazovu, tko se istaknuo kao vrsni enolog, a tko je podbacio, ne propustite pogledati ovoga petka u MasterChef Hrvatska od 21 sat na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju