U Dragošju je veselo – slave se zaruke Ranka (Janko Popović Volarić) i Zrinke (Marija Borić). Cijelo selo je okupljeno oko budućih mladenaca koji po tradiciji moraju proći kroz niz običaja kako bi dokazali svoju ljubav.

1.ep - 5. siječnja

U Dragošju je veselo – slave se zaruke Ranka (Janko Popović Volarić) i Zrinke (Marija Borić). Cijelo selo je okupljeno oko budućih mladenaca koji po tradiciji moraju proći kroz niz običaja kako bi dokazali svoju ljubav. No, sve kao da je od samog početka osuđeno na propast, a nesretni niz kulminira grotesknim nestankom zaručničkog prstena. Istovremeno, gradska cura Lorena (Katarina Radivojević) proživljava najgori dan u životu, kako na privatnom, tako i na poslovnom planu. Splet okolnosti Katarinu odvodi na put za Dragošje.

2.ep - 6. siječnja

Ranko (Janko Popović Volarić) nalazi Lorenu (Katarina Radivojević) i pomaže joj da dođe do Dragošja. U selu je u tijeku potraga za Vukom (Božidar Alić) koji je netragom nestao. Dobro raspoloženje zbog budućih mladenaca nasilno prekida saznanje o Vukovoj smrti. Na Loreninu žalost, upravo joj Vukov potpis treba kako bi se mogla vratiti u Zagreb. Dok traje sprovod, Lorena svojom nespretnošću izazove požar u hambaru udovice Danice (Asja Jovanović). Lorena tako uspijeva u kratkom roku na sebe navući bijes skoro stanovnika sela u kojem će se izgleda morati zadržati ipak neko duže vrijeme od planiranog.

3.ep - 7. siječnja

Filip (Stjepan Perić) osjeća grizodušje pa u ljubavnoj potjeri za Lorenom (Katarina Radivojević) odjuri u Dragošje. Ondje se Filip pokušava ispričati za prijevaru koju je počinio. Lorena nije jedina kojoj su se zaredali loši dani. Danica (Asja Jovanović) je očajna kad sazna sadržaj Vukove oporuke. Kako bi ipak došla do njegovog novca, Danica koristi pridošlicu Filipa, kojem je najviše na pameti ponovno osvajanje Lorene pa je stoga spreman na sve. Daleko od ljubavnih jada i novčanih prijevara, seoskoj veterinarki Majdi (Leona Paraminski) bježi prase Gojko. Djeca, Ema (Livia Drinovac), Marko (Karlo Ferenčak) i Mira (Mateja Kruhak) uvjereni su kako im je Lorena neprijatelj i planiraju 'žestoku' osvetu.

4.ep - 8. siječnja

Danica (Asja Jovanović) ne dopušta Loreni (Katarina Radivojević) da ode jer mora pomoći u obnovi hambara kao i ostatak sela. Zrinka (Marija Borić) nije oduševljena životom u Rankovoj (Janko Popović Volarić) kući. Filip (Stjepan Perić) pokušava pomoći Loreni, ali sve ipak rezultira njenim dobivanjem otkaza. Ranko nosi Loreni Zrinkinu posteljinu koju je dobila u miraz, a pritom Lorenu ugrize zmija. Ranko siše ustima otrov iz njene stražnjice usred dana, što vidi i Zrinka (Marija Borić). Lorena zamalo umre nakon što joj Dražen (Robert Jozinović) da krivi protuotrov, a Ranko zamalo ostane bez Zrinke kada njeni roditelji, bijesni zbog Rankove 'nevjere', upadnu u Ružinu (Biserka Ipša) kuću tražeći poništenje zaruka. Zlata (Jasna Odorčić) vidi da brak s Đukom (Velimir Čokljat) nije u najsretnijoj fazi, ali si i dalje maže oči vjerujući da je sve u redu. Međutim, Lorena otkrije Đukinu tajnu.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju