PON - ČET 18.15

Kreativni producent: Milivoj Puhlovski

Scenaristi: Ana Šimičić, Iva Filakovac, Saša Podgorelec
Redatelji: Robert Orhel, Goran Rukavina, Kristijan Milić, Neven Hitrec
150 nastavaka, 2. sezona

U drugoj sezoni napokon će se razotkriti misterij za kojeg se od dvojice braće Hajduk udala lijepa Lorena (Katarina Radivojević). Pratit ćemo bračni život mladog para, a nemire u malo selo će između ostalog unijeti i nova stanovnica Violeta koju tumači poznata glumica Mira Furlan. Violeta je uvjerena da Dragošje ima veze s dugo očekivanim dolaskom vanzemaljaca te će pomno promatrati razvoj situacije u selu, dok će pak starosjedioci pratiti svaki njen korak.

Dragošje neće biti pošteđeno ni ambicioznih političara i moćnika koji će ovo malo slavonsko selo pokušati iskoristiti za svoje osobne sebične ciljeve.

Druga sezona donosi nove atraktivne lokacije kao i nove setove. Tako će gledatelji vidjeti nove pitoreskne lokacije poput šibenske rivijere, okolicu Oroslavlja, hipodrom, a novi setovi su mrtvačnica iz susjednog sela te dvorac koji ima neriješene imovinsko- pravne odnose. S obzirom da novi likovi iz Zagreba sele u najpoznatije televizijsko selo pojedini kadrovi su snimani i na eksternim zagrebačkim lokacijama.

ULOGE:
Katarina Radivojević …….. Lorena
Amar Bukvić………….....…Tomo
Janko Popović Volarić …... Ranko
Marija Borić…..…………....Zrinka
Janko Rakoš….. ………..…Damir
Petra Cicvarić…………..….Korana
Asja Jovanović …………….Danica
Žarko Potočnjak……….…..Božo
Velimir Čoklja t………….…Đuka
Jasna Odorčić..…….….....Zlata
Mirta Zečević………….…..Saška
Robert Jozinović…………. Dražen
Livia Drinovac…………......Ema
Karlo Ferenčak…………....Marko
Hrvoje Horvat……..…….....Sebastijan
Duško Valentić……..……..Andrija
Ljubomir Kerekeš…..….....Lale
Svjetlana Magdić……....….Zvjezdana

Novi likovi:
Mira Furlan…………….…Violeta
Ksenija Pajić….…………Suzana Gajs
Enes Vejzović……………Tuna
Ljubica Jović……………..Beba
Zrinka Kolak…..…………Spomenka
Iskra Jirsak………..……..Marta
Mia Dejanović…………….Lena
Maša Dejanović………….Tena
Nikolina Pišek…….......…Lucija
Tomislav Martić…………..Maks
 

O RADNJI:
 Lorena se udala, a sa svojim odabranikom odlučila je potrošiti dio svog velikog nasljedstva i otići na medeni mjesec.Gledatelji imaju priliku otkriti kako su se novopečeni supružnici proveli na jadranskoj obali i to uz zanimljivo društvo – Danicu (Asja Jovanović) i Božu (Žarko Potočnjak). U Dragošju je situacija sve napetija.

Zbog kaznenog djela selo je bogatije za još jednu obitelj iz Zagreba - Gajs. Suzana Gajs (Ksenija Pajić), moćna i ambiciozna žena glava je te obitelji. Zajedno sa svojim kćerima blizankama Tenom (Maša Dejanović) i Lenom (Mia Dejanović) te majkom Spomenkom (Zrinka Kolak), Suzana mora prihvatiti svoju sudbinu - život u selu daleko od luksuza velegrada na kakav je navikla. Suzana će postati nova općinska načelnica sela Vimečine, Rudina i Dragošja. Ova zanosna i beskrupulozna poslovna žena pokušat će unijeti velike promjene u selima i tako uznemiriti lokalno stanovništvo. Njena majka Spomenka izazvat će pak nemire samo u Božinom srcu. Kako će vrijeme prolaziti Suzana će unatoč svojoj hladnoći početi gajiti simpatije prema jednom od žitelja Dragošja.

Đuka (Velimir Čokljat) će očajan zbog Zlatine odbijenice otići u Zagreb kako bi pronašao novu životnu partnericu. Pronaći će je u Violeti (Mira Furlan), ženi srednjih godina i izgleda filmske dive, koja se predstavlja kao liječnica. Ne znajući kako su Violetini motivi dolaska u Dragošje pomalo različiti od njegovih Đuka je predstavlja selu kao novu suprugu. No Violeta je ustvari žena opsjednuta vanzemaljcima koja smatra kako je Dragošje pravo mjesto gdje će se dogoditi dugo očekivani Dolazak.

Moćni Tuna (Enes Vejzović) bit će još jedna osoba koja će utjecati na svakodnevicu Dragošja. Vlasnik hipodroma i kandidat za Sabor RH ostvarit će zabranjenu avanturu s mladom Koranom (Petra Cicvarić), dok će ljubavni život njene sestre Zrinke (Marija Borić) biti poljuljan povratkom Damira (Janko Rakoš) u selo. Vrckasta i lijepa Tunina kćerka Marta (Iskra Jirsak) uvući će se pod kožu Ranka (Janko Popović Volarić) i tako u Loreni možda probuditi tračak ljubomore.
Nakon što su mu roditelji otišli na put oko svijeta te ga ostavili na nemilost zahtjevne Bebe (Ljubica Jović), Marko (Karlo Ferenčak) će zamoliti svog brata Sebastijana (Hrvoje Horvat), da mu zajedno sa Zvjezdanom (Svjetlana Magdić), pomogne u vođenju obiteljske trgovine. Omiljeni seoski liječnik Dražen (Robert Jozinović) zagledat će se u Sašku (Mirta Zečević), a njegovi simpatični pokušaji zavođenja često će završiti neuspjehom.

Dragošje će zahvatiti političke intrige, podmetanja i sukobi političkih moćnika. Naravno, seosko okruženje postat će i mjesto u kojem će se roditi nove ljubavi, ali probuditi i neke stare. Selo će postati i okupljalištem mnoštva ljudi zaluđenih vanzemaljcima koji su uvjereni kako je upravo ono odabrano za čuveni Dolazak.

Karakterizacija novih likova:
VIOLETA (MIRA FURLAN)

Zahvaljujući razočaranom Đuki, ostavljenom od Zlate, Violeta dolazi u Dragošje. Njegova potraga za novom životnom partnericom završava katastrofom, a shvativši da se sam ne može vratiti u Dragošje u zadnji tren njegovu pažnju zaokupi žena srednjih godina odjevena u zanosnu haljinu. Đuka ostane bez daha ugledavši Violetu koja se predstavi kao liječnica. Đuka gotovo odmah 'pada' na Violetin šarm te ne primjećuje da je Violeta osoba koja zapravo radi kao garderobijerka na kolodvoru i krati si vrijeme proučavajući vanzemaljce. Đuka u početku ponosno po Dragošju pokazuje svoju novu djevojku Violetu što izluđuje Zlatu koja u njoj vidi sofisticiranu verziju sebe same. Đuka prvih dana likuje u svojoj malo osveti i ne smeta ga činjenica da Korana i Zrinka ne podnose Violetu koja se ne da smetati i uživa u novoj ulozi. Đuka tek nakon nekoliko tjedana počinje primjećivati čudnovato Violetino ponašanje: opsjednutost NLO-ima i sklonost maštarijama koji pomalo postaju opterećenje za cijelo selo.

SUZANA GAJS (KSENIJA PAIĆ)
Suzana je žena željna moći te je davno shvatila da je puno lakše vladati muškarcima ako ih se iskoristi za više ciljeve. Sa zavođenjem muškaraca započela je još u školi te nastavila s profesorima s fakulteta. Diplomirala je s odličnim uspjehom. Suzana je oduvijek imala poriv ugrabiti ono što želi, od spajalica do državnog novca.
Njene kćeriTenu i Lenu je odgajala Suzanina majka Spomenka. Suzanu će čudne okolnosti dovesti u Dragošje. Naime, zbog sumnje u namještanje javnih natječaja, Suzana će postala glavna sumnjivka službene istrage. Kada je otkriveno da je Suzana s nadređenim osim kreveta dijelila i mito, Suzana je uspjela izbjeći zatvor, no ne i degradaciju položaja te postaje općinska načelnica Rudina, Vimečine i Dragošja. Dolaskom u Dragošje Suzana će doživjeti kulturološki šok kada njene potpetice zapnu u seosko blato. Okružena seljacima, Suzana naivno misli da će lako doći do svog cilja te odluči iskoristiti Dragošje kao odskočnu dasku za ponovni uzlet u karijeri. Njen cilj je upregnuti seljane i od Dragošja napraviti najuzornije selo u Hrvatskoj, a sebe prikazati kao njihovu spasiteljicu. Suzana ima i pričuvni plan, ako joj ne uspije modernizacija Dragošja, ona će jednostavno upropastiti selo i prodati svu seosku imovinu za kunu, a sebi u džep strpati dobru 'proviziju'. Ubrzo će se u njene planove umiješati njena obitelj, bivši ljubavnik, ali i srčani seljani.

ANTUN ELEZOVIĆ -TUNA (ENES VEJZOVIĆ)
Zgodan, šarmantan seoski 'šerif' Tuna je saborski zastupnik. Oženio je djevojku iz najbogatije obitelji u selu te željan moći i statusa započeo političku karijeru. Tuna je čovjek koji je snalažljiv, duhovit i samouvjeren te voli biti u centru pažnje. Koristeći bogatstvo i veze obitelji svoje supruge Lucije, postao je zastupnik u Saboru. Predstavlja se kao čovjek iz naroda koji čvrsto poštuje tradicionalne vrijednosti, ali njegovi interesi ipak su na prvom mjestu. Suprugu je počeo varati vrlo brzo nakon vjenčanja, njegov nemirni duh ne može bez neprestanog osvajanja i dokazivanja. Vlasnik je hipodroma i svakog trećeg lokala u Rudinama. Nije posebno zainteresiran za konje, osim kada pobjeđuju u utrkama. Jedino na što je slab je njegova kćerka Marta.

MARTA ELEZOVIĆ (ISKRA JIRSAK)
Marta je jednostavna djevojka koja čvrsto stoji na zemlji. Praktična i sposobna, spremna je prihvatiti se svakog posla, uvijek se smatrajući ravnopravnom muškarcima. Obožava prirodu, a posebno životinje kojima vjeruje više nego ljudima. Najveća ljubav su joj konji, jer je odrasla na hipodromu, čiji je vlasnik njen otac Tuna, lokalni moćnik. Kao dijete Marta se više družila s dečkima, pa je pomalo muškobanjastog ponašanja. Ne mari za odjeću, šminku i tračeve zbog čega nema puno ženskih prijateljica. Omiljena je u muškom društvu zato što se voli šaliti, veseliti i popiti koju čašicu. Otvorena je, vesela i ne boji se izreći svoje mišljenje koliko god istina bila bolna za ljude oko nje. Prezire laži, licemjerje i pretvaranje. Misli da je svijet crno-bijeli što ju često čini naivnom. Teško izražava svoje osjećaje, pa se posvećuje fizičkim aktivnostima kad god ima emocionalnih problema. Kad jednom izgubi povjerenje u nekoga, teško ga vrati, ali spremna je učiniti sve da zaštiti svoje prijatelje.

SPOMENKA (ZRINKA KOLAK)
Društvena, aktivna, brbljava, optimistična, znatiželjna i tvrdoglava Spomenka podiže atmosferu gdje god se pojavi. Nikada se ne žali i želi doživjeti stotu. Nakon suprugove smrti, mlada je postala samohrana majka. Vrijedno je radila kao kuharica i život posvetila kćeri Suzani. Bila je stroga majka, odlučna da Suzana ima bolji život od nje. Zbog toga je ljubav često izražavala kritikama. Za razliku od njene kćeri, Spomenka voli jednostavan život na selu. Dolazak u Dragošje joj itekako odgovara zato što tako ponovno može biti uz kćer i unuke i kontrolirati njihove živote. Upravo je odgoj unuka konstantan izvor sukoba sa Suzanom. Kao majka je bila stroga, dok je kao baka Spomenka vrlo popustljiva prema blizankama. Premda su naizgled različite, Spomenka i Suzana su u biti vrlo slične. Spomenka kao i Suzana voli da je po njenom i to je upravo čest uzrok konflikata. U Dragošju će Spomenka pokušati Suzani pronaći idealnog muža i oca za blizanke. Provjeravajući potencijalne kandidate, izabrat će između ostalih i uzornog inspektora Damira. Pokušavat će ga spojiti sa Suzanom, ali bezuspješno. Spomenka u Dragošju pronalazi prijateljicu u Danici, a uvijek će tu negdje oko nje biti i obožavatelj Božo koji upravo u njoj pronalazi ženu svog života.

LUCIJA (NIKOLINA PIŠEK)
Lucija je Tunina mlada žena i Martina maćeha. Poznata je po svojoj teškoj naravi. Lucija je kronična alkoholičarka te kći bogatog poduzetnika koji je cijelog života bio ponosan na nju. Lucija je već od tinejdžerskih godina pripadala zlatnoj mladeži. Zahvaljujući očevim vezama završila je Ekonomski fakultet, a otac joj je u svojoj tvrtki namijenio jedno od rukovodećih mjesta. Ipak sve je više na vidjelo počeo izlaziti Lucijin alkoholizam. Mnogo toga se promijenilo kada je Lucija upoznala starijeg Tunu koji se prezentirao kao uspješan poduzetnik i političar.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju