Zrinka (Marija Borić) se dvoumi i konačno donosi odluku - bježi s vlastitog vjenčanja. Svi krive Ranka (Janko Popović Volarić) koji priznaje kako mu ovakav razvoj događaja ne smeta.

41.ep - 16. veljače

Zrinka (Marija Borić) se dvoumi i konačno donosi odluku - bježi s vlastitog vjenčanja. Svi krive Ranka (Janko Popović Volarić) koji priznaje kako mu ovakav razvoj događaja ne smeta. Lorena (Katarina Radivojević) pati zbog vjenčanja, a kada pomisli da je Ranko ostavio Zrinku, baca mu se u zagrljaj. Zrinka bježi u šumu, a Đuka (Velimir Čokljat) i Damir (Janko Rakoš) krenu u potragu. Zlata nastavlja sa svatovskom večerom, a Korana (Petra Cicvarić) proklinje goste svatova koji se vesele uz sarmu.

42.ep - 17. veljače

Cijelo selo je oboljelo zbog Koranina (Petra Cicvarić) prokletstva. Dražen (Robert Jozinović) uzalud pokušava dokučiti razlog epidemije. Lorena (Katarina Radivojević) odluči preuzeti svoj život u vlastite ruke kada sazna da je Zrinka (Marija Borić) ostavila Ranka (Janko Popović Volarić) pred oltarom, a ne obratno. Tomo (Amar Bukvić) i Dražen (Robert Jozinović) moraju surađivati usprkos rivalitetu. Jana (Ivana Bolanča) se nada kako će Tomo postati dio njene obitelji. Damir (Janko Rakoš) želi biti razlog Zrinkina bijega iz crkve.

43.ep - 18. veljače

Uvrijeđena Lorena (Katarina Radivojević) ne usuđuje se ući u ljubavnu vezu s Rankom (Janko Popović Volarić) koji se kune u pravu ljubav. Ruža (Biserka Ipša) prijeti Loreni da se kloni Ranka. Zrinka (Marija Borić) i Damir (Janko Rakoš) dijele intimne trenutke uz opojna sredstva. Božo (Žarko Potočnjak) za pecanje umjesto mreže koristi Ružin stolnjak. Dražen (Robert Jozinović) je nesretan zbog Jane (Ivana Bolanče) i Ankinog (Barbara Rocco) gatanja. Koranina (Petra Cicvarić) čarobna ogrlica neočekivano osiromašuje Tomu (Amar Bukvić). Zrinka doznaje za Rankove posjete Saški (Mirta Zečević).

44.ep - 19. veljače

Lorena (Katarina Radivojević) je odlučna da ne nastavi vezu s Rankom (Janko Popović Volarić). Dražen (Robert Jozinović) shvaća da su mu sve šanse kod Jane (Ivana Bolanča) propale. Doznaje i tko je Mirin (Mateja Kruhak) otac. Andrija (Duško Valentić) i Ruža (Biserka Ipša) se posvađaju oko Lorene. Zrinka (Marija Borić) priznaje Damiru (Janko Rakoš) da ga voli, no ne osjeća se spremnom imati s njim nešto više od prijateljstva. Ranko odluči Loreni reći sve o sebi. Tomo iskoristi trenutak Lorenine nepažnje i ukrade mirovine.

45.ep - 20. veljače

Božo (Žarko Potočnjak) i umirovljenici bijesno demonstriraju zato što im Lorena (Katarina Radivojević) nije podijelila mirovine na vrijeme. Optužuju je za krađu, a atmosfera je usijana. Lorena se zapliće u laži, ne želi reći da je prethodni dan provela s Rankom (Janko Popović Volarić). Tomo (Amar Bukvić) skriva svoj plijen kod Jane (Ivana Bolanča) koja ga istim ucjenjuje. Damir (Janko Rakoš) preuzima stvari u svoje ruke te pokreće istragu zbog opljačkanog novca. Dražen (Robert Jozinović) nakratko uspijeva smiriti bijesne starce. Ranko pred svima prizna da Lorena ne može biti kriva za nestanak mirovina.