Radovan joj poručio: Ja sam se zbog tebe osjećao bolje!

U omjeru snaga između plavog i crvenog tima, pobjedu u drugom po redu Gastroduelu odnio je crveni tim s Elenom, Ivanom, Robertom i Antom na čelu. Ovoga puta lokacija je bila kultna pivnica Zagrebačke pivovare Pivana, a natjecatelji MasterChefa pripremali su roštilj za strane studente.



Ako moram birati, mislim da mi je ovo najljepši moment koji mi se dogodio otkad sam tu.“ kazao je Ante koji je svoju ekipu odveo do pobjede te dodao: „To me jako veseli. Kada sam skupljao tanjure ljudi su dolazili do mene i vukli me za rukav i govorili: vaša je hrana savršena i to me je razveselilo jako.

I plavi tim bio je jako uspješan, a za njega su osim vođe Ratka kuhali Iva, Mišel i Zvjezdana. „Ratko, ja moram priznati da su tvoji prilozi meni u većini bili nešto bolji ili maštovitiji nego kod crvenog tima, međutim tema je bila meso. Tvoje meso nije bilo dobro.“ objasnio je Dino Ratku glavni razlog zbog kojega je pobjeda prevagnula crvenom timu. Premda je kazao kako je ponosan na svoj tim i da ono što su iznijeli pred goste nikako nije amatersko djelo, Ratko je naposljetku dodao: „Ja sam vodio tim, ja sam napravio te greške koje su dovele do našeg gubitka.
Osim suda žirija, sudove su iznosili i kušači dajući svoj glas crvenom ili plavom timu, tako je plavi tim skupio njihovih 16, a crveni čak 31 glas.


Dok je Ante svom timu osigurao prolaz u daljnje natjecanje, Ratko se našao pred Stres testom u kojemu je morao odlučiti hoće li cijelu ekipu povesti u Stres test ili će spasiti sebe ili možda jednog kandidata. Ratko je zaključio kako mu je Zvjezdana bila od velike pomoći pa je nju odlučio spasiti Stres testa. „Zahvalna sam Ratku. Stvarno sam sretna i tužna radi toga“ izjavila je Zvjezdana. S njegovom odlukom, međutim, nije se složila Mišel koja je komentirala: „Drago mi je zbog nje, ali ako smo tim i ako timski radimo, onda smo svi zajedno u tome. Ako je ona organizirala koja je bila su-šef zajedno s njim i ona je odgovorna koliko i on.



Zadatak u Stres testu je bio napraviti punjenu pljeskavicu po vlastitom receptu. Dobili su mnoštvo namirnica na radnim jedinicama, a žiri je tražio da pljeskavice ne budu suhe i da budu kreativne te su za kuhanje imali 30 minuta.

Na kraju je žiri odlučio da je pljeskavica koju je napravila Mišel bila ipak najlošija, najmanja od svih i najviše presušena. Dino je naglasio da su to stvarno detalji, ali danas su presudili, a s njim se složio i Andrej koji je dodao: „Sad su sve više detalji. Nema nekih kolosalnih grešaka, ima više pitanje interpretacije i pitanje baš tehničke ispravnosti!



Zadnje riječi uputio joj je Radovan: „Ti si jako mlada i iz familije si kuhara! Hvala ti lijepo na dobro duhu ovog MasterChefa i atmosferi koju si uvijek začinila s malo humora, sreće i zadovoljstva. Ja sam se zbog tebe osjećao bolje.“ na što je Mišel prije odlaska iz MasterChef kuhinje dodala: „Gospodin Radovan me raznježio i baš lijepo što sam doprla do njega svojim humorom i osmjehom! Žalim jedino što nisam možda malo više uspjela pokazati. Voljela bih jedino da sam imala barem jedanput jedno jelo, a da je bilo baš savršeno.

Tko će nakon Mišel napustiti MasterChef, doznajte već u nedjelju od 22 sata na Novoj TV!


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju