Proljeće 2015. u znaku ''masterchefmanije''! Novi kuhari amateri, novi izazovi, brojni recepti i kuharski trikovi,profesionalni žiri Galvagno, Marčić i Barbieri pod voditeljskom palicom Igora Mešina u novoj sezoni popularnog showa!

Show koji je pomaknuo granice kulinarstva u Hrvatskoj i približio vrhunsku kuhinju svima, rasplamsao štednjake i ljubav prema kuhanju, vraća se u svojoj trećoj sezoni. Šime Sušić i Nikola Lesar ponosno već nose titule najboljih kuhara amatera, a sada je na redu potraga za najboljim kuharom amaterom treće sezone showa MasterChef Hrvatska. Više od 1700 zainteresiranih prijavilo se za sudjelovanje u trećoj sezoni, no samo odabrani ući će uži izbor i dobiti priliku natjecati se za glavnu nagradu te učeći od naših najboljih kulinarskih stručnjaka zauvijek promijeniti svoje živote. Talent, entuzijazam, motiviranost, ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela, samo su neke od karakteristika koje nose novi natjecatelji popularnog reality showa.

Voditeljske palice i u trećoj sezoni prihvatit će se Igor Mešin koji je u međuvremenu i sam imao priliku okušati se u kuharskim izazovima u Celebrity formatu ovog showa prošlog proljeća. Žiri koji će ocjenjivati kuhare amatere, ali i educirati natjecatelje showa čini provjereni trio Radovan Marčić, Dino Galvagno i Andrej Barbieri.

Jedno je sigurno - proljeće 2015. opet će biti u znaku ''masterchefmanije'' - očekuju nas novi recepti, novi kuhari amateri i brojni kuharski trikovi, kao i najpoznatiji chefovi od kojih svi imamo priliku puno naučiti.

KONCEPT TREĆE SEZONE

Produkcijski i kreativni tim showa najavljuje provjerenu kvalitetu formata, ali i u novosti u sadržaju i brojna iznenađenja. U MasterChef 3 ući će TOP 50 natjecatelja, a tko će sve dobiti privilegiju ući i u popularnu i nadasve primamljivu MasterChef kuhinju, vidjet ćemo tek nakon prvih izazova pred kojima će se naći samo odabrani kuhari amateri. Talent, entuzijazam, motiviranost, ljubav prema hrani i pripremanju različitih jela, samo su neke od karakteristika koje je produkcija uzela u razmatranje pri odabiru natjecatelja nove sezone najkreativnijeg reality showa.

No, samo najbolji dobit će priliku ući i u MasterChef kuhinju i dobiti priliku natjecati se u jedinstvenom tv showu. Brojni izazovi naći će se ubrzo ispred TOP 16 natjecatelja koji će u MasterChef kuhinji morati pokazati i dokazati svoj talent. Pri tom će naravno imati priliku puno i naučiti, a o tome će se pobrinuti između ostalih i žiri – Marčić, Galvagno i Barbieri.

U prvim emisijama vidjet ćemo koji od pedeset kuhara amatera imaju dovoljno veliki entuzijazam, tko je ekspert s kuhačama i noževima, tko ima volju i želju za kuhanjem više od ičega. Žiri će nakon ukupno sedam izazova otvoreno dati do znanja tko je zaslužio prolazak dalje. Rijetki će pristupiti i posljednjem, eliminacijskom izazovu koji će dati TOP 16 natjecatelja koji će ući u MasterChef kuhinju i boriti se za titulu trećeg hrvatskog MasterChefa i nagradu od 100 000 kuna.

Jedan od prvih izazova bit će Test kuharskih vještina, a ubrzo će uslijediti i pravo kuhanje i pripremanje jela koje će žiri kušati. Već u prvim emisijama vidjet ćemo prve gafove, ali i prve uspjehe i talentirane kuhare amatere koje će žiri sa zadovoljstvom pohvaliti i plasirati dalje. Nakon što natjecatelji uđu u MasterChef kuhinju pred njima će se naći, već svima dobro poznati izazovi poput Testa kreativnosti, Kutije iznenađenja, Test osjetila, Gastrodueli i Stres test, ali i Gastroakademija tijekom koje će natjecatelji imati priliku i nešto naučiti kako bi u budućim izazovima bili još bolji.

IGOR MEŠIN, voditelj MasterChefa 3

Nakon što smo Igora imali priliku vidjeli i u ulozi natjecatelja Celebrity MasterChefa u kojem se i sam okušao u kulinarskim izazovima, u trećoj sezoni popularnog showa popularni voditelj i glumac vraća se svojoj voditeljskoj ulozi. Iako se i dalje rado prihvati kuhače i nađe iza štednjaka pripremajući delicije za svoje najmilije, veseli se svojoj voditeljskoj ulozi u showu jer će kao takav opet biti dio sjajne MasterChef priče koja već poslovično donosi brojna znanja, otkriva mnoge trikove. Igor će tako zajedno s kuharima amaterima te gledateljima ispred malih ekrana dobiti priliku kroz treću, još uzbudljiviju sezonu popularnog showa naučiti mnogo iz svijeta kuharstva i gastronomije.

ŽIRI

RADOVAN MARČIĆ
Radovana smo imali priliku upoznati još u prvoj sezoni MasterChefa. Poznati redatelj i maritimni pisac, na pozornicu je postavio pedesetak kazališnih predstava. Piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove i producira. Sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kreator jelovnika. U njegov opus spadaju naslovi: 'Peljar hrvatskog Jadrana', '1300 planova luka, lučica i uvala hrvatskog Jadrana', 'Poslanice sladokuscima' te 'Gustoza đita' (prevedena na četiri jezika), te 'Uživajte sa mnom'' i 'MasterChef, dnevnik pobjednika' (koautor sa Šimom Sušićem). Njegovi tekstovi o kazalištu, moru i gastronomiji objavljeni su u mnogim monografskim izdanjima, revijama, tjednicima i dnevnom tisku. Radovan Marčić uredio je dvadesetak knjiga za razne izdavače, a najviše na temu mora i gastronomije.

DINO GALVAGNO
Dino Galvagno, poznati je hrvatski chef kojeg je televizijska publika upoznala u drugoj sezoni MasterChefa. Dino se školovao u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču. Prvi restoran ''Prasac'' otvorio je 2008., a nakon njega uslijedilo je i otvaranje restorana ''5/4'' u Zagrebu. Kada nije u kuhinji, poznati chef najradije boravi u prirodi. Kao kuhar Dino uvijek teži usavršavanju, a ističe kako je postizanje savršenstva usko povezano s ravnotežom, kako onom unutar sebe, tako i s prirodom koja ga okružuje.

ANDREJ BARBIERI
Andreja je publika upoznala i zavoljela u celebrity inačici showa, a sad ćemo ga vidjeti kako će ''suditi'' kuharima amaterima treće sezone MasterChefa. Vrhunski chef, Andrej Barbieri rođen je u Zagrebu, a nakon djetinjstva provedenog u Lovranu, vrlo mlad je otišao u Italiju gdje je otvorio multimedijalni lokal. U to je vrijeme bio očaran barovima, gostionicama, velikim luksuznim hotelima i restoranima koji su za Andreja bili kazališni pojam - mjesta gdje se nešto odigrava i zbiva. Tada se zbližava s gastrozofijom slowfooda, a od 1999. posvećen je isključivo kulinarstvu. Vodio je niz restorana diljem svijeta: Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj itd., a danas vodi kuhinju poznatog opatijskog restorana Bevanda. Od ove godine Andrej je chef i suvlasnik bistroa Conca d' oro u Rijeci.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju