Martina: Netko je otišao doma zbog moje greške

Uzbudljiva nedjeljna epizoda MasterChefa donijela je prvi Gastroduel, u kojemu su se okršila dva tima – crveni pod Robertovim vodstvom te plavi tim pod Martininim, a zadatak je bio – osuvremeniti tradiciju, tri regije: Dalmaciju, Istru i Slavoniju predstaviti kroz maštovita jela u obliku finger fooda.



Neizvjesno je bilo do samog kraja, no na kraju je presudilo funkcioniranje ekipe te pobjedničkim timom proglašen je Robertov.
„Srušio mi se svijet kad sam čula da je crveni tim pobijedio. Nije fer što smo izgubili“ u suzama je grcala Martina koje je kao vođa podbacila. Dino je zaključio kako je Martina jako čudno birala svoj tim: „Ti si u svoj tim odabrala ljude koji imaju isti problem kao ti, koji imaju to htijenje da nešto naprave, koji su jako ambiciozni, ali isto imaju problem da to sve poslože u nekakvu smislenu cjelinu.“ S njim se složio i Andrej te dodao: „Tebi nekoliko članova tima zapravo nisu radili puno, skoro pa nisu radili ništa. Imaš jednog člana tima koji je većinu vremena prao suđe“

Robertovom timu žiri je pak prigovorio nedostatak maštovitosti, Dino mu je kazao kako je od njega očekivao puno više, a Radovan mu je poručio: „Tvoja prezentacija je bila malo pučkoškolska, bojažljiva, imali smo dojam kao da ne znaš što ste radili, a upravo vođenje tima je pokazivalo upravo suprotno“ i upravo je Robertova dobra organizacija presudila i rezultirala krajnjim učinkom.



Kako je žiri i opisao, Martina je bila prilično zbunjen vođa, kod nje su svi radili sve i nije bilo točno podijeljenih uloga. Dosta se oslanjala na Antu, Ratka i Elenu kojima je povjerila najvažnije zadatke dok je Emiliju kompletno zapostavila i ona je radila poslove koje nitko drugi nije htio, a i cijeli ostatak tima joj je naređivao. Martina je više bila liberalni vođa, dopuštala je ostalima da donose odluke.



Robert je bio čista suprotnost, miran i staložen, podijelio je zadatke po timu pa su tako po dva člana tima bila na jednom jelu odnosno zadužena za jednu regiju što je jako dobro funkcioniralo jer su svi znali što rade.

„Iskreno nisam osjetila uopće hijerarhiju u našem timu. Jedina hijerarhija koja je bila je Robert - alfa i omega. On je alfa mužjak i njemu se obratiš je li valja, ne valja i to je to.“ ukratko je sažela Ivana funkcioniranje crvenog ima.

„S obzirom da smo mi svi izabrani od Martine koja je izabrana kao jedna kaotična osoba i s obzirom da je dio nas bio izabran i u Stres testu i da je u drugoj ekipi više tih ljudi koji su bili na površini kao bolji, kvalitetni, mi smo svi imali na leđima nekakav presing da zapravo pokažemo da svi skupa možemo napraviti dobru organizaciju i da možemo iznijeti dobra jela“ komentirala je Elena koju je bila jako razočarana odlukom žirija. Naspram nje, Emilija se složila s komentarima žirija: „Činjenica je da je naš tim imao više osobnosti, ljude koji imaju veću osobnost nego u drugom timu tako da zapravo ta kritika i stoji".


No, Martina nije presudila samo sebi već i svoje troje kolega, a konačna odluka je bila da Emilija napušta MasterChef. Kao vođa gubitničkog tima, Martina je morala odabrati još tri člana svojeg tima koji će s njom u eliminacijski Stres test, a za koje smatra da to zaslužuju. Teškom mukom izabrala je Emiliju, Elenu i Oskara, kojem je ovo bio treći Stres test te objasnila to time da su se Ratko, Ante i Dario posebno angažirali i trudili, iako su svi dali sve od sebe.

Zadatak u Stres testu bio je u pola sata skuhati tradicionalnu Zagorsku juhu, ali s malim pomakom – dobili su recept na zagorskom dijalektu. „Ovo mi je totalni misterij ova juha“ zbunjena je bila Splićanka Elena dok je čitala recept te dodala: „Ovo je izvrstan zadatak za mene, raditi nešto što ne znam ni pročitati“.

Na konačnoj odluci žiri se izjasnio kako su nezadovoljni njihovim Zagorskim juhama, jer nitko nije napravio baš autentičnu juhu i imaju podjednake pogreške. Prvi koji su bili spašeni su Elena i Oskar iz razloga što su njihove juhe imale manje grešaka od druge dvije. Na kraju je eliminirana Emilija – njena juha nije bila rađena po receptu i tehnike kojima su bile pogrešne - „Nikad vidjela zapršku“, zasmetalo je žiriju.



„Ne osjećam se da mi je napravljena nepravda. Ovo je prije svega jedan show u kojemu naravno netko uvijek mora ispasti. Naravno da tu postoje i igre i kombinacije i sve to skupa, jer da toga nema ne bi bilo ni zanimljivo“ komentirala je Emilija svoj izlazak iz showa.

Iako je spašena od eliminacije u Stres testu, ipak je to bila gorka pobjeda za Martinu. „Znam da smo kuhali s puno ljubavi i da smo stvarno izabrali jela i vjerovali smo u ta jela i još uvijek vjerujemo. Ideje su nam bile super i dali smo maksimum!“ izjavila je Martina kojoj je poraz u Gastroduelu jako teško pao te je sa suzama u očima dodala: „Netko je otišao doma zbog moje greške.“
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju