Kako vrijeme sve više odmiče, u kuhinji ostaju samo najbolji i najizdržljiviji, a najmanja pogreška skupo se plaća. Svoju grešku preskupo je platila Martina koja je napustila MasterChef.

Vikend azijskih delicija je iza nas. Dok je nekima azijska kuhinja izazvala grčeve u želucu, nekima je dala dobar vjetar u leđa, pa su tako Ante i Ratko zajedničkim snagama pokazali kako se najviše razumiju u azijsku gastronomiju i u obje emisije zagospodarili azijskim bespućima MasterChef kuhinje.



Kako vrijeme sve više odmiče, u kuhinji ostaju samo najbolji i najizdržljiviji, a najmanja pogreška skupo se plaća. Svoju grešku preskupo je platila Martina koja je napustila MasterChef.
Martina, ti uopće nisi loša kuharica. Ti si nama stalno pokazivala da možeš, međutim imaš neki problem, a to je koncentracija ili nervoza. Ti sama sebi kopaš jamu pod svoje umijeće koje je vrlo pristojno. Sada si napravila kardinalne greške i mi te nismo mogli gledati kako ponavljaš to loše.“ kazao joj je Andrej oprostivši se s njom. „Dobila si dovoljno prilika, nekako smo te gurali i držali naprijed jer si imala potencijala, nisi ga uspjela realizirati. Ja imam osjećaj da ti je ovo sve postalo prestresno i da se jednostavno zbog toga ne možeš koncentrirati.“ poručio joj je Dino s kojim je imala posljednji okršaj u MasterChefu. Priliku za borbu i ostanak u daljnjem natjecanju Martina je dobila u Stres testu, no za to se nije uspjela izboriti te je napustivši MasterChef izjavila: „Osjećala sam se stvarno posebno ovdje. Jako mi je bilo drago sudjelovati u ovom showu.“
 
 

Na kušanju je bilo jako zanimljivo. Andrej je zaključio kako većina natjecatelja ne zna pravilno skuhati rižu, ali da ako ništa drugo, barem su okusi njihovih jela bili na nivou, a s njim se složio i Radovan te dodao: „Osim nekih baš brljotina, bilo je tu jako lijepih, istančanih okusa. Ja sam danas nekako pozitivno prema vama naklonjen!“ dok im je Dino poručio kako je važno da iz MasterChef kuhinje izađu bogatijeg znanja.



Prvi na crti kušanja bio je Ante. Dobio je odlične komentare i kompliment da je pokazao kolegama kako napraviti rižu pravilno. Radovanu se svidio okus kojega je nazvao pravim kineskim te dodao: „Ja ti čestitam, a još više mi se sviđa ova hrabra prezentacija!“ Ratko je također dobio dobre komentare, iako Andrej nije bio siguran bi li njegovo jelo nazvao orijentalnim ili karipskim. Za Ivino jelo Dino je rekao da je jako zanimljivo te dodao: „Lijep tanjur, ali ima još mjesta za poboljšanje!“. Martini je Dino joj je rekao kako je bjesomučno miješala rižu i na taj način uništila te da su svi radili greške, ali da je ona napravila najveću na što Martina nije uspjela suspregnuti suze.



Mišel
je Andrej samo komentirao: „Nije ti neko jelo, fali ti soli“, dok je Robert s druge strane svoje jelo presolio. Ivana je žiriju prezentirala jelo koje im se jako svidjelo, iako je Andrej poželio da je malo žešće. Zvjezdana je servirala jako malu porciju, koja je bila ukusna, ali je i ona rižu 'ubila u pojam'. Radovan joj je poručio: „Ja bih volio da se ti upustiš malo u grublje stvari, a da ne budeš samo curica Zvjezdana, nego da budeš kuharica žena – jaka!“

Elenin
tanjur je bio dobro prezentiran, ali Dino nije nasjeo na foru da s kikirikijem sakrije loše kuhanu rižu pa joj je i sam kazao: „Ovu tvoju fori da mi sakriješ kako je riža loše kuhana s hrskavim kikirikijem ti nisam kupio!“



Prema komentarima žirija, najboljima su proglašeni Ratko i Ante, a Dino je također pohvalio još i Ivanu dok su Stres testu pristupili: Mišel, Robert, Martina i Zvjezdana, a zadatak je bio napraviti Samose – indijske pržene trokutiće.

Kušanje je bilo dosta kratko, uglavnom nisu bili zadovoljni. Zvjezdanini su bili dosta ukusni, iako nisu izgledali naročito. Mišel je dobila komentar da su neuredni, ali zabavni u formi s time da je punjenje od mesa malo dosadno. Martina je prepržila meso, a Robertove ogromne samose Andrej je komentirao kao „krapinske“, dok je Dino rekao da je to križanac između samose i bureka, ali je zaključak bio da su ukusni.

Sljedećeg tjedna kandidate očekuju novi izazovi, a krug se sve više i više smanjuje. Ne propustite doznati već u petak u 21 sat na Novoj TV koji novi izazov očekuje kandidate i tko će nakon Martine napustiti MasterChef.
 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju