Treća sezona popularnog kulinarskog showa uskoro otvara vrata zaljubljenicima kuhanja, MasterChef kuhinja do sad nikad nije bila zagrijanija, a žiri spremniji.

Treća sezona popularnog kulinarskog showa uskoro otvara vrata zaljubljenicima kuhanja, MasterChef kuhinja do sad nikad nije bila zagrijanija, a žiri spremniji.

Borbu kuhačama u kojoj će kandidatima jedini cilj biti pokazati da su najbolji te osmisliti jela koja bude emocije, ocjenjivat će već dobro uigrani trio – Radovan Marčić, Dino Galvagno i Andrej Barbieri. Igor Mešin koji se i sam našao u MasterChef pregači, u novoj sezoni vraća se svojoj voditeljskoj ulozi.

Od 1700 prijavljenih ove sezone, samo njih 50 dobit će priliku pokazati pred žirijem MasterChefa svoju energičnost, kreativnost, osobnost, i kuharske vještine te uskočiti u utrku za titulu novog hrvatskog MasterChefa.

Poznati redatelj i maritimni pisac, Radovan Marčić, najdugovječniji je član žirija. Osim što piše scenarije, režira reklamne i dokumentarne filmove, već sedamnaest godina Marčić je urednik i jedan je od pokretača u nautičkom magazinu 'More'. Često je i moderator tematskih večeri u restoranima, radi i kao savjetnik za gastronomsku strategiju te kao kreator jelovnika. Kako i sam kaže, svega je vidio, i svega okusio, no svaki novi 'p'jat' servira mu novu avanturu. Radovan od kuhara ima velika očekivanja: ''Tražim osobnost, tražim neku žicu umjetnosti, stvarno mislim da je kuhanje umjetnost.''

Dino Galvagno, poznati je hrvatski chef kojeg je televizijska publika upoznala u drugoj sezoni MasterChefa. Školovao se u Njemačkoj gdje je radio u brojnim renomiranim restoranima, a potom i u visokoj gastronomiji u Toskani. Odlike Dinove kuhinje su jednostavnost, priprema svježih i što raznovrsnijih namirnica na suvremeni način te hrana koja izaziva emocije. Njeguje tradicionalnu, osuvremenjenu hrvatsku, lokalnu priču. Sa svojim stručnim savjetima s nestrpljenjem iščekuje nove kandidate, a kakav će biti u trećoj sezoni MasterChefa Dino poručuje: „U principu, bit ću jednako kritičan kao što sam bio i do sada. Mislim da je to potrebno jer većina kandidata želi nešto postići u toj profesiji, u kuharstvu ili gastronomiji. Tražim sve, cijeli set sposobnosti koje su potrebne za jednog dobrog kuhara. Znači i preciznost i tehničke mogućnosti, i kreativnost i inovativnost.“

Vodio je niz restorana diljem svijeta: na Siciliji, Sardiniji, Kreti, u Španjolskoj, a od prošle godine vrsni kuhar Andrej Barbieri pridružio se Radovanu i Dinu u celebrity inačici MasterChefa. „Najvažnija stvar pri kuhanju je odnos s hranom. Mora se uspostaviti taj odnos u kojem osoba koja s njom manipulira ili priprema neko jelo uspije izvući srž te namirnice.“ - opisuje Andrej.

Jedne sezone smo ga gledali kao voditelja, a druge pak iza štednjaka. Nakon što se iskazao u Celebrity MasterChefu te svojim jelima zadivio nepca stručnog žirija, u trećoj sezoni, Igor Mešin ponovno preuzima voditeljsku palicu. Igor kuharima amaterima, natjecateljima nove sezone MasterChefa poručuje: „Samo treba biti kreativan i svoj!“

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju