Supertalent, show koji je stekao svjetsku popularnost, a u svojoj prvoj sezoni prikupio milijune obožavatelja i u Hrvatskoj s prvim jesenskim danima vraća vrhunsku zabavu na domaće male ekrane.

Dvostruko spektakularnija druga sezona Supertalenta pripremana je proteklih mjeseci, a prije svega je valjalo organizirati audicije po najvećim hrvatskim gradovima. Iz pozamašne brojke više od 2000 prijavljenih kandidata, na predaudicijama je odabrano njih 320 koji su pristupili audicijama i imali čast svoj supertalent predstaviti u svečanom ambijentu raskošnih pozornica HNK-a u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu.

Pjevači, plesači i razni zabavljači, pojedinačni, skupni, više i manje osebujni dat će sve od sebe ne bi li impresionirali sada već iskusne članove žirija u sastavu Nina Badrić, Dubravko Merlić i Enis Bešlagić. U drugoj sezoni ovaj je uigrani trio bogatiji za iskustvo prijašnje sezone, što se vidno odrazilo na njihove ovogodišnje ocjene. Ono što je sigurno, izvrsnost i posebnost, kao i do sada, garantirali su prolazak u daljnji krug natjecanja u kojemu mjesta ima samo za 50 najboljih. Princip glasovanja ostaje isti, članovi žirija se za vrijeme ili nakon odgledanog nastupa odlučuju zaslužuje li konkretna točka prolazak u sljedeći krug natjecanja te svojim duhovitim, te prije svega iskrenim i objektivnim, komentarima svoju odluku i obrazlažu.

Voditeljski par bez premca

Nezamjenjivi i besprijekorno uigrani dvojac Igor Mešin – Rene Bitorajac i u drugoj će sezoni biti zaduženi za razbijanje treme prije nastupa i komentare koji ovom showu daju posebnu draž. Voditeljski par bez premca nije se suzdržavao od pjesme, plesa, glume i kombinacije svega navedenog, kako bi ova emisija zasluženo nosila naziv showa godine u Hrvatskoj.

Talentiranim Hrvatima zadatak nije nimalo lak, a on glasi: biti bolji od Tihomira Bendelje, Antonije Dore Pleško, Unit-X-a ili Atomic Dance Factoryja. Ova imena koja smo upoznali u prvoj sezoni danas su redoviti i rado viđeni sudionici raznih javnih događanja, budući da su nakon nastupa u showu Supertalent doslovno lansirani u showbiznis gdje odrađuju zaslužene gaže. Slavonski će natjecatelji imati težak zadatak nadmašiti impresivan nastup, primjerice, trbušnog plesača Vjekoslava Didovića koji sada tvrdi da mu je nastup u showu život izmijenio do neprepoznatljivosti i ostvario snove.

Neki novi talentirani klinci

Ono što Vjekoslav posebno ističe i na što je posebno ponosan, pomicanje je granica tolerancije i rušenje stereotipa o svom talentu. Prošlogodišnja slavonska uzdanica bila je i plesna skupina 'Sinovi' koji su doživjeli jednu od možda najvećih preobrazbi prve sezone. Od samozatajne skupine plesačkih entuzijasta izrasli su u ravnopravnog suparnika već iskusnim plesačkim profesionalcima poput Atomic Dance Factoryja i Unit-X-a s kojima su snage odmjerili u finalu showa.

Prošlogodišnju prvu sezonu Supertalenta gledatelji će ponajviše pamtiti po impresivnim nastupima pobjednika Tihomira Bendelje, tinejdžera zbog kojeg Hrvatska danas zna što je twirling i osvaja medalje na svjetskim i europskim prvenstvima, a dječaci i djevojčice znaju da ne postoje muški i ženski sportovi dok god prema njima postoji ljubav i entuzijazam. Primjer talenta bez granica, na koji je također posebno ponosan ovaj show mala je pjevačica Antonija Dora Pleško kojoj se sada, godinu dana nakon nastupa na splitskoj audiciji, smiješi međunarodna karijera.

Sve ove priče o uspjehu dogodile su se zahvaljujući showu Supertalent kojeg je zbog atraktivnosti, iskrenosti i obilja zabave koju pruža zavoljela čitava Hrvatska. Tjedne emisije, a nakon njih i spektakularne polufinalne emisije uživo pred male ekrane privlačile su milijunsku publiku koja je s nestrpljenjem čekala ispunjenje jednog sna, a ono što nudi nova sezona sve je to i mnogo više. Početak je 17. rujna u 20:00 sati.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju