Petar: 'Osjećam se kao kod kuće!'

Omiljenim likovima popularne serije Kud puklo da puklo; Mili, Stipi, Ani, Zdenki, Josipu, Katarini i Damiru pridružuje se i novi lik, mladi policajac Mate. Njega će utjeloviti glumac Petar Burić, a u Oštrovac će doći na upražnjeno mjesto policajca, a prvu epizodu s Matom gledatelji imaju priliku vidjeti ovoga petka. Mate je u svom poslu jako revan i ozbiljno ga shvaća pogotovo stoga što će mu ovo biti prva prilika da samostalno vodi postaju pa makar to bila i ova oštrovačka.

Međutim, Mate je friški pitomac i do sada nije imao ozbiljnijeg policijskog iskustva. Zato je tu Stipe kojeg u seriji utjelovljuje sjajni Miodrag Krivokapić.

Mate će se ugledati u starog policajca s iskustvom te Stipine savjete upijati kao spužva, međutim, uskoro će morati shvatiti da su Stipine metode zastarjele i da više ne prolaze te da se koristeći njima samo uvaljuje u dodatne probleme. Hoće li se Mate u Oštrovcu i zaljubiti te kako će pridobiti naklonost seljana koji ga na prvu neće baš objeručke dočekati, vidjet ćemo tek u nastavcima serije koja se počinje prikazivati od ove jeseni.

Crnogorskog glumca Petra Burića imali smo priliku vidjeti i u seriji Zora dubrovačka, s kolegom iz serije Momčilo Otaševićem glumio je i u filmu Dječaci iz ulice Marksa i Engelsa, a o svojoj ulozi u popularnoj seriji Kud puklo da puklo, čije je prve scene već snimio, kaže: ''Poziv za casting sam dobio nekoliko dana nakon što sam u Los Angelesu snimio svoj prvi film "Cognitive" u režiji Ewana Richardsa, tako da nisam mnogo razmišljao kada su mi javili da sam odabran za ulogu Mate. Pustio sam da me vodi glumački poziv i tako sam se preselio u Zagreb dok traje produkcija serije. Od prvog dana na setu sam stekao dojam da je cijela ekipa 'Kud puklo da puklo' jedan dobro uštiman ansambl i odmah mi je bilo jasno zbog čega je i imala tako uspješnu prvu sezonu, stoga mi je izuzetna čast surađivati sa svim kolegama, ali i velika odgovornost. S nekima sam već igrao u 'Zori dubrovačkoj', pa me je poziv Nove TV samo podsjetio na dobru glumačku ekipu. Što je najvažnije, s njima se osjećam kao kod kuće, kao da sam dio projekta od samog početka. Pronalazim dosta sličnosti između svog lika Mate i sebe kada sam završio akademiju, tako da sam, naravno uz pomoć kreativnog producenta Gorana Rukavine, kroz nekoliko dana uspio sebi približiti lik i uživati u svim situacijama koje mu se, kao novom, događaju u Oštrovcu.“

Petar je od završetka akademije član Crnogorskog Narodnog pozorišta. 2014. godine u Parizu je igrao glavnu ulogu u mini seriji "Le Peur Au Ventre" utjelovivši lik imigranta s Balkana, koji na sve načine pokušava dobiti francuske papire i pomoći svojoj obitelji na Balkanu. Od studenog 2014. godine član je i prestižnog Američkog glumačkog sindikata (SAG) i reprezentiran od strane Zero Gravity Management agencije iz Los Angelesa.

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju