Ovog petka pred TOP 16 natjecatelja MasterChefa naći se izazov kuhanja Jela s potpisom. Gledatelji tako imaju priliku najbolje kuhare amatere upoznati i kroz njihova specifična jela koja ih najbolje predstavljaju.

Ovog petka pred TOP 16 natjecatelja MasterChefa naći se izazov kuhanja Jela s potpisom. Gledatelji tako imaju priliku najbolje kuhare amatere upoznati i kroz njihova specifična jela koja ih najbolje predstavljaju. Vidjet ćemo tko je briljirao u ovom izazovu, tko je najkreativniji i tko će sa svojim pobjedničkim jelom zaraditi prednost u sljedećem izazovu, Testu osjetila.

„Ja vjerujem da smo mi dobro odabrali, sad nam to dokažite!“ poručio je Dino kandidatima ususret prvom izazovu u MasterChef kuhinji te ih podučio o nekim osnovnim zakonitostima u kuhinji: „Ekonomičnost je ne samo važna u kuhinji kao poslu, već je i jako važna kao poruka, kao stav prema van.“

Osim što je umijeće kuhanja od presudne važnosti u MasterChef kuhinji, kako bi mogli ozbiljno konkurirati i približiti se pobjedi – kandidati moraju imati i neka osnovna znanja o namirnicama, a o tome će najbolje presuditi Test osjetila. Pred kandidatima će se ovog petka tako naći izazov koji će zahtijevati bistru glavu, oštar um, dobar vid i zavidno znanje – Test osjetila u kojem će morati prepoznati različite komade svježeg mesa. „Što moram? Osjetiti, nanjušiti, okusiti? Samo mogu pogađati!“, skeptično je komentirao Ratko Iveković prije izazova.

Čini se kako kandidati i nisu baš vješti u prepoznavanju mesa, pa će se školski biseri naći i na tanjuru pred žirijem. Vidjet ćemo kako će žiri reagirati kada vidi da su neki umjesto pačjeg buta naveli pačji batak, pačja prsa zamijenili pilećim, goluba prepelicom, ali i kako će reagirati na krokodila koji je također 'zalutao' u MasteChef kuhinju. Naime, jedan kandidat će meso kunića zamijeniti onim krokodilskim. Da li je netko samo htio biti duhovit i tako prikriti svoje neznanje ili je stvarno pomislio da se ispred njega nalazi meso krokodila, tek ćemo vidjeti. No, natjecateljica Ivana nije bila sklona riskiranju te je izjavila: „Ne želim se sramotiti, neću sad napisati da je to puž, mačka, ili štakor ako nije.“

Kakvo su znanje kandidati pokazali u novim izazovima, a koja će još životinja zalutati u MasteChef kuhinju, ne propustite doznati u petak u 21 sat na Novoj TV!

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju