U prvom Stres testu spremao je krpice sa zeljem, u drugom je pekao, kuhao i poširao jaja, u trećem pripremao tradicionalnu Zagorsku juhu, a u četvrtom, posljednjem Stres testu u kojemu je trebao napraviti repliku jela gošće kuharice Marine Gaši – Oskar je zakazao pa mu je to ujedno bio i posljednji Stres test nakon kojega je napustio MasterChef kuhinju.

U prvom Stres testu spremao je krpice sa zeljem, u drugom je pekao, kuhao i poširao jaja, u trećem pripremao tradicionalnu Zagorsku juhu, a u četvrtom, posljednjem Stres testu u kojemu je trebao napraviti repliku jela gošće kuharice Marine Gaši – Oskar je zakazao pa mu je to ujedno bio i posljednji Stres test nakon kojega je napustio MasterChef kuhinju.

„Oskar, ti si jedna jako ugodna osoba. Bilo je dobro i lijepo družiti se s tobom u ovoj kuhinji, ali u gastronomskom smislu nisi narastao ni milimetar od prvog dana. Nažalost, to smo već nekoliko puta pokušali provjeriti, često puta si bio u Stres testu, ali vidim da taj rast se ne događa i zato si sada ovdje!“ ovim riječima Andrej se oprostio od Oskara.„Mislim da sam zasluženo sada ispao. Trudio sam se pokazati najbolje, najviše od sebe što mogu dati, tako da ja sam stvarno zadovoljan!“ rekao je Oskar nakon što se oprostio od žirija i kandidata te dodao: „Sjetit ću se MasterChefa po jako dobrim ljudima i jako dobroj hrani, po tome što smo jako puno naučili i po jako dobrom žiriju.“

S Oskarom su u Stres testu kuhali još Josip i Dario te Ratko, koji je uvjerljivo bio najlošiji, no nakon što je žiri odvagao cjelokupan dojam od samog početka, Oskaru ipak nije bilo spasa.

Prvi dio emisije bio je rezerviran za Test kreativnosti. Elena, kao pobjednica u prošlom izazovu imala je čast izabrati glavnu namirnicu, a njezin odabir pao je na sipu. Gošća u emisiji bila je Marina Gaši, suvlasnica i šefica kuhinje restorana u Novigradu. Dok su se kandidati borili sa sipom, Marina im je odlučila dodatno otežati izazov, te im je donijela školjke kanaštrele koje su morali ukomponirati u jelo. „Činila se simpatično dok nije donijela školjke na stol.“ kazala je Ivana, dok ih je Mešin upozorio da paze na obradu: „To su vrijedne i fine školjkice, nemojte ih uništiti, Radovan vam to neće oprostiti!“Na konačnoj odluci najboljima su proglašeni Zvjezdana i Robert. Posebno oduševljena Zvjezdaninim jelom bila je kuharica Marina: „Zvjezdana me oduševila jer je po meni jedina imala baš neku viziju. Bilo je tu grešaka u realizaciji, ipak je to njima stresan kontekst.“, a Robertu je na kušanju poručila: „Jako ukusno. Jedno od najboljih jela za mene danas, samo šteta školjki!“

Ukusnim jelom proglašeno je Elenino, Antino koje je Dino opisao: „Jako rustikalno. I porcija i okus!“, Ivino te Ivanino kojoj je Andrej prigovorio da joj malo strše kiseline, ali je na kraju zaključio da je ukusno. Mišel je Radovan kazao da bi njezino jelo bilo odlično da nema paprike, a Dariju je Andrej poručio: „Nažalost ovo nije crni rižoto!“.

Martini i Dini je Marina rekla kako je ipak njihovo jelo trebalo biti bolje. Iako je Oskar bio zadovoljan svojim jelom i nadao se kako će ovoga puta izbjeći stres test, žiri ga je ipak iznenadio svojim komentarima. „Nespojivo. Gubiš se stalno“ poručio mu je Dino.

Marina je Josipu kazala kako je njegovo jelo preintenzivno, a Radovan se nadovezao: „Možda su ti malo ambicije prevelike od mogućnosti.“ Sudeći prema komentarima žirija, jednako loše prošao je i Ratko koji je pripremao također rižoto kojega je Marina opisala kao 'rižoto bez duše', dok je Dino zaključio: „Tanjur se zove: Ratkov loš dan!“Brojni izazovi su iza natjecatelja, ali su i brojni oni koji tek slijede. „Oznojio sam se kao nikad u životu!“ kazao je Dario kojemu je ovo bilo najstresnije kuhanje u MasterChefu do sada, a mnogi su izazove završili s važnom lekcijom. Jedan od njih bio je i Ratko koji je zaključio: „Ajmo reći da sam naučio veliku lekciju današnjeg dana i sad se nadam da ću je primijeniti u sljedećim izazovima!“

Novi, kompliciraniji i teži izazovi tek čekaju kandidate, a hoće li uspjeti iskoristiti stečeno znanje i napredovati pogledajte već u sljedećoj epizodi MasterChefa!


 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju