Početak glasovanja uskoro će biti objavljen.

Omiljena lica i formati Nove TV i ove su godine nominirani za najdugovječniju domaću medijsku nagradu, Večernjakovu ružu i to po izboru žirija u čijem su sastavu poznata medijska lica, glazbenici, redatelji te novinari i tim Večernjeg lista. Nova TV konkurira u tri kategorije: TV osoba godine, TV emisija godine i Novo lice godine.

U kategoriji TV osoba godine drugu godinu za redom, nominirana je dugogodišnja reporterka najgledanijeg informativnog programa u zemlji – Sabina Tandara Knezović. Ova neustrašiva politička reporterka svoju karijeru na Novoj TV gradi već 18 godina, a njezine reportaže uvijek gađaju u srž problema i bez imalo zadrške ukazuju na propuste. Često je lice u studiju Dnevnika Nove TV gdje je i u 2023. godini pred mikrofon privela mnoge važne sugovornike, a ono što je najviše odlikuje je to što se ne libi postavljati neugodna pitanja i inzistirati na odgovorima u interesu javnosti. Tandara Knezović već je godinama primjer beskompromisnog izvještavanja i poštivanja visokih profesionalnih standarda.

Jedan od najuspješnijih zabavnih TV formata u Hrvatskoj i svijetu, MasterChef nominiran je u kategoriji TV emisija godine. Kao i prethodne dvije sezone, mjesta za sudačkim stolom zauzela su tri vrhunska chefa s različitim karakterima koji se savršeno nadopunjuju – Stjepan Vukadin, Damir Tomljanović i Melkior Bašić. Kroz 61 epizodu šeste sezone renomirani chefovi vodili su kandidate kroz zahtjevne izazove i pritom bili njihova najveća podrška, ali i najveći kritičari koji su pravednim ocjenjivanjem napravili selekciju među brojnim kandidatima od audicija do samog finala. MasterChef je ostvario 34 % udjela u gledanosti i bio je najgledanija emisija u svom slotu prikazivanja, s 53 % većom gledanošću od prvog konkurenta. Uzbudljivo gastronomsko putovanje u prosjeku je pratilo 330 tisuća gledatelja, a sezona je ukupno dosegnula gotovo 2,7 milijuna gledatelja. IZVOR: UMTG, pružatelj podataka AGB Nielsen, 1.1.-27.12.2023., 4+, CSHR

U kategoriji Novo lice godine, nominiran je mladi glumac Domagoj Ivanković, koji je simpatije gledatelja osvojio ulogom Josipa Kvasine u najgledanijoj domaćoj seriji ''Kumovi''. Dobroćudnost, ali i naivnost i nespretnost lika kojeg tumači uvukli su se gledateljima pod kožu, pa je tako Josip mnogima jedan od omiljenih likova popularne serije. Domagoj slovi za jednog od najvećih mladih glumačkih talenata ne samo u Hrvatskoj, već i u regiji. Osim na ekranu, svoj glumački talent iskazuje i na kazališnim daskama Teatra Exit gdje ga se može pogledati u brojim predstavama poput SHAKEspeare, Realisti, GospUOdinNOUbadi.

Početak glasovanja uskoro će biti objavljen.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju