Novo istraživanje instituta Reuters

Informativni program Nove TV i u 2024. drži status najgledanijeg u Hrvatskoj, a Nova TV medij je kojem se najviše vjeruje – pokazalo je to novo godišnje istraživanje Instituta Reuters o stanju u medijima. Istraživanje pokazuje i da televizija i dalje ostaje važan medij za informiranje građana, koji po postotku korištenja prednjači pred društvenim mrežama.

Gotovo polovica ispitanika (49 posto) izjavilo je kako na tjednoj razini gleda informativni program Nove TV, što ga čini prvim odabirom među svim medijima u Hrvatskoj (televizija, tisak i radio). Da se kvaliteta, točnost i vjerodostojnost prepoznaju pokazuje i podatak da Nova TV ima najbolji rezultat i kada je povjerenje gledatelja u pitanju – čak 65 posto ispitanih kazalo je kako je to medij kojemu najviše vjeruju, što je više u odnosu na prethodnu godinu i u odnosu na ostale medije koji djeluju na području Hrvatske.

Najgledanija informativna emisija u zemlji, još od 2010. godine, je Dnevnik Nove TV koji je u svojih 18 godina postojanja pomicao granice, uvodio novitete na hrvatsko medijsko tržište, postavljao prava pitanja i bio beskompromisan u pridržavanju najviših profesionalnih standarda izvještavanja. Gledatelji su prepoznali njegovu relevantnost i neovisnost, kao i činjenicu da uvijek donosi točne i provjerene informacije, i svakodnevno ga nagrađuju svojom vjernošću.

Rastuća konzumacija digitalnih platformi vidljiva je i u ovogodišnjem Reutersovom istraživanju – portal DNEVNIK.hr odabir je 35 posto ispitanika kao online medij na kojem se, na tjednoj razini, informiraju.

Institut Reuters za istraživanje novinarstva sa sveučilišta Oxford ovakvo istraživanje provodi već godinama, sve s ciljem razumijevanja načina na koji ljudi konzumiraju vijesti. Ovo je, ističu, dosad opsežnije istraživanje koje je obuhvatilo čak 47 tržišta i preko 100 tisuća ispitanika.

IZVOR: https://reutersinstitute.politics.ox.ac.uk/digital-news-report/2024

 

 

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju