Marija Miholjek smatra da i mediji imaju veliku odgovornost u promicanju prava djece.

Na konferenciji UNICEF & Gloria Talk na temu “Djeca su naš najvažniji posao”, sudjelovala je i naša kolegica voditeljica i novinarka na Novoj TV Marija Miholjek. Voditelj konferencije održane u zagrebačkom Wespa Business & Loungeu bio je Ivan Vu­­ku­­šić, koji se na početku zapitao stvaramo li doista svijet po mjeri djeteta. O tome je detaljnije pričala Ana Dautović, v.d. predstojnica Ureda UNICEF-a za Hrvatsku, koja je u pozdravnom govoru istaknula kako su bezbrižno, ispunjeno i poticajno djetinjstvo temelj za zdravi razvoj djece, a time i za svjetliju budućnost.

Marija Miholjek smatra da i mediji imaju veliku odgovornost u promicanju prava djece. Vidi pomake na bolje. „Djecu i mlade slušamo, no koliko ih zapravo čujemo? Nedovoljno ih se pita i uvažava njihovo mišljenje. Oni nisu apolitični i nezainteresirani. Mnogo su na mobitelu, ali nisu isključeni od svakodnevice. Htjeli bi više studentskih domova, kvadrata stana… Poražavajuće zvuči podatak da čak 77 posto mladih u Hrvatskoj misli da posao od kojeg će kvalitetno živjeti mogu dobiti samo preko veze. Oduševio me jedan maturant koji je gostujući u radioemisiji rekao da je uspješan čovjek, sretan čovjek. Djeca i mladi su zalog naše budućnosti. Trebaju im dijalog i međugeneracijsko razumijevanje”, zaključila je Marija Miholjek, koja smatra da odmah treba početi djelovati.

Poziv na ovo događanje ujedno je bio i poziv UNICEF-a na suradnju za postizanje dugoročnih, održivih, sustavnih, smislenih i sigurnih ulaganja u djecu – onih koja donose rezultate i omogućuju nam da kreiramo budućnost kakvu priželjkujemo.

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju