Nagrađen je za svoju reportažu kojom je vjerno prikazao veliki problem s kojim se Split susreće ljeti

Dopisnik u informativnom programu Nove TV, Ivan Kaštelan, dobitnik je HND-ove nagrade za lokalno novinarstvo „Siniša Glavašević“ za 2023. godinu. Kaštelan je nagrađen u kategoriji televizijskog novinarstva za svoju reportažu kojom je vjerno prikazao veliki problem s kojim se Split susreće ljeti – nepridržavanje pravila ponašanja od strane mladih turista koje remeti život lokalnog stanovništva.

„Nema dobre televizijske reportaže bez kreativnog, strpljivog i vrijednog snimatelja, pa ovo veliko priznanje dijelim s upravo takvim kolegom - Veljkom Karakašom. Nagradu za TV novinarstvo koja nosi ime velikog Siniše Glavaševića dobio sam u godini kad obilježavam i osobni jubilej od puna dva desetljeća bavljenja ovim poslom. Zahvaljujem Novoj TV, svim urednicima i članovima tima najgledanijeg Dnevnika, najviše kolegama u dopisništvima, što svakog dana učim od najboljih“, rekao je Kaštelan i dodao: „Rezultat tog ozbiljnog i napornog svakodnevnog rada je i ova nagrada. Posebno mi je drago što sam je dobio zahvaljujući reportaži o negativnostima koje nekontrolirani turizam donosi u jezgre naših povijesnih jezgri. Na greškama konkurencije na Mediteranu trebali bismo učiti. Krajnji je čas da prestanemo turizam promatrati isključivo kroz broj dolazaka i noćenja, kroz milijune koji se slijevaju zahvaljujući PDV-u. Jednokratno punjenje proračuna ne bi trebalo imati prioritet pred ozbiljnim ugrožavanjem kvalitete života lokalnog stanovništva.“

Nagrade za lokalno novinarstvo koje nose imena dvojice legendarnih hrvatskih novinara HND je ustanovio 2022. godine sa željom da se nagrade najbolji novinarski radovi koji se bave temama važnima za lokalnu zajednicu. Nagrađuju se u kategorijama tisak i internet nagradom "Anđelko Erceg", a u kategorijama radio i televizija nagradom "Siniša Glavašević".

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju