Vejnović: „Komentari čitatelja na društvenim mrežama bili su iznenađujuće pozitivni“

Hrvatsko novinarsko društvo dodijelilo je godišnje nagrade za najbolje novinarske radove za 2023., a dvije su stigle i na adresu Nove TV – novinar portala DNEVNIK.hr Saša Vejnović dobitnik je nagrade Marija Jurić-Zagorka za internetsko novinarstvo, dok je za prilog u Provjerenom nagradu za snimateljski rad Žarko Kaić dobio Marino Grgurev.

Saša Vejnović nagradu HND-a osvojio je za serijal priča o pripadnicima romskog naroda koji su se uspjeli probiti na društvenoj ljestvici unatoč svim predrasudama i preprekama s kojima se svakodnevno suočavaju. Vejnović je serijalom htio osvijestiti čitatelje o problemima s kojima se Romi suočavaju te dodatno potaknuti druge Rome da ne odustanu na svom putu prema uspješnom obrazovanju.

„Izuzetno sam počašćen nagradom HND-a, drago mi je što su ovaj serijal, objavljen na DNEVNIK.hr-u u sklopu projekta poticanja novinarske izvrsnosti Agencije za elektroničke medije, prepoznali i kolege, ali i naša publika. Neki od tekstova iz ovog serijala bili su među najčitanijima na portalu, a komentari čitatelja na društvenim mrežama bili su iznenađujuće pozitivni. Već sama činjenica da je tema o uspješnim Romima, koja je kontra svih stereotipa, ostvarila veliki uspjeh, daje nadu da ovo naše društvo polako sazrijeva i da će doista biti bolje, plemenitije i obzirnije u budućnosti“, rekao je Vejnović.

Snimatelj Marino Grgurev dobitnik je nagrade HND-a drugu godinu zaredom, a i ovaj put ona je priznanje za njegov rad za emisiju Provjereno Nove TV. Grgurev je u prilozima o beskućnicima te transplantaciji srca u KB-u Dubrava još jednom pokazao svoj talent te dokazao da je slika ono što TV novinarstvo čini posebnim.

 

Još lakše do novosti o omiljenim serijama i emisijama. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju